Beschermvrouweschap Audacia

De Audacia van Allseas is een pijpenlegger die sinds 2007 operationeel is. In het collegejaar 2006-2007 is er door het 103e bestuur van ons gezelschap een lange brief naar Allseas gestuurd tijdens de bouw met daarin de vraag of dit schip niet de ''William Froude'' kon worden gedoopt. Helaas was dit plan niet haalbaar omdat Allseas al andere plannen had voor de naam van dit schip. Dit initiatief werd door Allseas erg goed ontvangen en zij waren toen van mening dat het een goede gelegenheid  is om de banden met Froude te versterken. Dit bracht Allseas op het idee om het beschermvrouweschap van de Audacia uit te reiken aan het bestuur van S.G. "William Froude".

Aangezien ons bestuur jaarlijks wisselt wordt het beschermvrouweschap ook elk jaar overgedragen aan het nieuwe bestuur. Dit is een ceremonie waarbij de heer Heerema in eigen persoon aanwezig is om de ceremonie te leiden. Naast de twee wisselende besturen worden ook de oude beschermvrouwen uitgenodigd. Het beschermvrouweschap brengt meer met zich mee dan alleen een ceremonie. In het bestuurshok hangt de clausule die het beschermvrouweschap bezegeld altijd binnen handbereik van de voorzitter samen met 'het vaatje'. Het vaatje is een 10 liter vat waarin onze Oorlam heerlijk houtgerijpt wordt en er met een zachte smaak uit komt. Daarnaast is er in het bestuurshok ook een plakaat te vinden waar elk jaar het nieuwe bestuur zijn naam onder zet.

Vanuit Froude vinden wij dit een zeer mooi gebaar dat Allseas hiermee maakt en dit heeft de verbinding tussen Allseas en Froude ook alleen maar versterkt. 


Het vaatje waar de oorlam in gerijpt wordt en zijn kenmerkende goude kleur krijgt.


De clausule samen met een afbeelding naast het portret van William Froude.