Kalender

KIVI Martec: Nice and Eazy Does it

Increasing the operational window of offshore windfarms for crew-and cargo-access during installation and maintenance is of great importance while attaining efficiency targets. Against this background the Zbridgewas developed, utilizing mechanical compensation principles suitable in every operational situation, while consuming minimum of energy.

UNFC Symposium

16 April komt de innovatie naar het RMI, Lloydstraat 300. Tijdens een symposium wordt gekeken naar het innoveren van alle maritieme objecten. Vier sprekers zijn aanwezig om jou alles uit te leggen over hoe zij binnen hun bedrijf van een goed idee naar een uitgewerkt concept komen! Dit is dus ook interessant voor jou! Jij bent namelijk welkom. Via de website kan je een ticket kopen voor slechts 5 euro! Dit is om de kosten te dekken van de koffie, thee en lunch voor de hele dag! Achteraf is een bedrijvenmarkt voor studenten om stage's te zoeken, daar is iedereen ook van harte voor uitgenodigd!

KNVTS Lezing
Lunchlezing: OOC

Op 24 april zal Our Oceans Challenge een lunchlezing komen geven over hun werkzaamheden. Met het kickstarten van startups in de offshore industry proberen zij de industrie sneller te verduurzamen.

S-Café
Feedbacklunch Q3

Kwartaal 3 is afgesloten en dat betekent dat we weer met de Eerstejaars het kwartaal gaan evalueren.
Tijdens de lunch gaan we doormiddel van een Kahoot! quiz de vakken behandelen onder het genot van een broodje Leo.

Lunch ALV

Op woensdag 1 mei zal er een korte ALV plaatsvinden met de mogelijkheid tot het bestellen van een broodje Leo.

Onderwijssymposium

Als studievereniging proberen wij de studenten zoveel mogelijk te betrekken bij het onderwijs. Om zo goed mogelijk onderwijs te kunnen realiseren en jullie het meeste bij te brengen. Nu blijkt dat de verwachtingen bij studenten en docenten niet altijd overeenkomen en deze twee partijen soms langs elkaar heen leven. Daarom hebben wij, de opleidingscommissie van maritieme techniek (de OC-MT), een onderwijssymposium georganiseerd. Dit om wederzijds begrip tussen de studenten en docenten te vergroten en een gezamenlijk beeld over het onderwijs te schetsen. Voor dit symposium hebben we allerlei onderwijspartijen van de TU gecombineerd, en daarbij is de student natuurlijk onmisbaar. Lijkt jou dit interessant? Meld je dan nu aan!

MBE 115: Sirkel av Scandinavia

Locatiebekendmaking MBE 115

KIVI Martec: Cleaning Propulsion

To achieve IMO’s CO2 targets and eventually fully eliminate harmful emissions the global maritime industry will have to look into renewable fuels. C-Job Naval Architects identifies Hydrogen Based Renewables as the best solution and sees ammonia (NH3) as one of the high potentials. C-Job will present its latest research on the application of NH3.

Maritime Match Day

Ga naar mmd.froude.nl om je in te schrijven voor dit evenement.

Lunchlezing Gusto MSC
Lustrum Gala
International Waterbike Regatta 2019

DWT gaat de competitie aan op het 40e IWR (Lustrum!) met de verjongde vloot. Wil jij deel uitmaken van deze epische wedstrijd? Ga dan mee om met ons de strijd aan te gaan!

Navingo Career Event 2019

Het Navingo Career Event (voorheen het Maritime & Offshore Career Event) is hét platform waar carrière en ontwikkeling in de maritieme, offshore en energie industrie centraal staan. Ontmoet topwerkgevers op de uitgebreide beursvloer en maak deel uit van het inhoudelijke programma, waar kennis wordt gedeeld en er ruimte is voor discussie over carrièrekansen en ontwikkelingen in de sector. De dertiende editie van het Navingo Career Event vindt plaats op donderdag 23 mei 2019 in RDM Rotterdam - Onderzeebootloods.

KNVTS Lezing: Ontwerpen volgens de SPEC-methode

In het maart en april nummer van de SWZ heeft u kunnen lezen hoe het Marin een ontwerpmethode, de SPEC, heeft ontwikkeld die de consequenties van alternatieve energiedragers aan boord zichtbaar maakt.

Excursie SEW Eurodrive

SEW Eurodrive is een Duits bedrijf wat actief is in de aandrijftechniek. Allerlei soorten aandrijfmachines worden geproduceerd in verschillende soorten en maten. Weinig maritieme studenten zullen bekend zijn met dit bedrijf, maar dat maakt het niet minder interessant. Scheepsproductie wordt gekenmerkt door lange doorlooptijden op de werf en veel one-off designs. Dit betekent dat er veel tijd verstrijkt tussen het bestellen en opleveren van een schip. Aandrijfmachines, daarentegen, zijn veel kleinere werktuigen met een korte doorlooptijd en grotere mate van standaardisatie. Procesoptimalisatie krijgt hierdoor een hele andere betekenis en heeft veel potentie voor dit soort fabrieken; geavanceerde productiefilosofieen als ‘Lean Maunfacturing’ en ‘Industry 4.0’ staan hoog in het vaandel binnen dit bedrijf. Kijk hier voor meer bedrijfsinformatie en hun producten.

Faculteitscadeau 23e Lustrum
EJW 115 mentorenpresentaties

15 tot en met 18 augustus is het alweer zo ver, het eerstejaarsweekend! De eerste kennismaking van de nieuwe nullen met onze mooi studievereniging. Natuurlijk moet dit een onvergetelijke eerste indruk worden die de nullen enthousiast maakt voor hun studietijd in Delft en bij Froude. Dit kan natuurlijk niet zonder de hulp van een groep enthousiaste mentoren die de nullen gaan begeleiden tijdens het EJW en de daarop volgende OWEE.

Lustrum Activiteit Q4

Op woensdag 5 juni zal de laatste activiteit ter ere van ons 23e Lustrum alweer plaatsvinden. Hopelijk wordt het mooi weer, want deze activiteit zal in het thema staan van een frisse duik. We zullen namelijk in de Delftse Hout een heuse 'Ter land, ter zee en in de lucht baan' voor jullie in elkaar gaan zetten. Kom met je eigen bootje naar beneden glijden en ga de strijd aan met anderen om als eerst aan de bel te trekken, of kom gewoon gezellig kijken hoe anderen zich hier vermaken. 

IFBT

Twee jaar geleden vond het al eens plaats: het Interfacultaire Beerpong Toernooi! Op 6 juni zal de strijd tussen de verschillende studieverenigingen losbarsten in het Lagerhuysch. Maak een team van vier personen, verzin een pakkende teamnaam en strijd voor Froude tegen de rest (Life, Variscopic, ETV en Hooke).

ALV
Lunchlezing Bureau Veritas

Future shipping and the environment, 2020 & beyond!

KIVI Martec: Wave Reader?

In 2018 TU Delft spin-off Next Ocean launched their “Wave Predictor”. An on-board decision support system for offshore operations, that predicts approaching waves and resulting ship / platform motions some minutes in advance, aiming for less risk and more uptime. This evening they will present their experiences and achievements so far.

Familie excursie 115

Dinsdag 18 juni zullen wij met een groep van 25 Froudianen en 25 ouders (of opa's, oma's, broers, zussen, ooms, tantes of wat) op excursie gaan. Hierbij zullen wij bezoek brengen aan het Damen Verolme, de oude Keppel werf, en de Happy Buccaneer (van Biglift) die daar voor onderhoud ligt.

Ontwerpdag 115

Als eerstejaars ben je nu hard bezig met het klussen van een drijvend object die tijdens de Ontwerpdag op 19 juni zal worden beproefd of ie wel blijft drijven. 

Studiebroodje Leo

Krijg jij ook zo'n trek van al dat studeren? En is het net te koud om zelf naar Leo te fietsen? Laat het ons lekker doen! Kun jij rustig verder studeren terwijl wij weer en wind trotseren om voor jou te zorgen.

Eerstejaarsweekend

Met de uitslag van het eindexamen achter de rug verdwijnt de middelbare schooltijd in je kielzog en lonkt een nieuwe levensfase voor de boeg! In deze nieuwe fase zal je vele nieuwe vrienden maken, vaardigheden opdoen en alle ins en outs van de scheepsbouw leren kennen. Voordat je van wal kan steken kan je genieten van een lange en welverdiende vakantie. Als afsluiter van deze vakantie en als start van je studententijd organiseeren we het eerstejaarsweekend voor alle aankomende studenten maritieme techniek! 

Ouwe Lullen BBQ

Wil je de aankomend eerstejaars alvast even ontmoeten zodat je weet wie je volgend academisch jaar kunt aanschieten voor koffie in het hok?

Maritieme borrel OWee

Kom op dinsdag in de OWee kennismaken met onze aankomende eerstejaars op het dakterras van Virgiel! 

Wissel ALV
KIVI lezing
IMarEST lecture

The Netherlands armed forces have adopted the Operational Energy Strategy in order to reduce the dependency of operations on their logistic supply lines of fuel and reduce the impact of their operations on the environment. In this lecture, the Defence Materiel Organisation will discuss the developments in the future Royal Netherlands Navy fleet in support of this energy transition, through two case studies: the propulsion and power generation plant of the future frigate and the power generation plant of the future hydrographic survey vessel. For the future frigate various hybrid propulsion configurations have been compared on basis of energy efficiency and various performance parameters. The control strategy turns out to provide opportunities to find a good trade-off. For the future hydrographic survey vessel, various future technologies, such as batteries, fuel cells and combustion engines running on alternative fuels have been investigated. The results of both studies will be discussed.

Commissie Bedank 115

Als bedankje voor jullie bijdragen aan het S.G. "William Froude" heeft 115 voor jullie een leuk commissie bedankje, deze is op te halen bij aanwezigheid in het lagerhuysch.

Vergeet trouwens niet: Froudianen zijn altijd welkom!

Monaco Yacht Show 2019

Op 25 t/m 28 september 2019 zal de Monaco Yacht Show plaatsvinden. Van Amels (Damen) hebben wij voor 30 studenten twee dagkaarten beschikbaar gesteld gekregen voor deze show!

KNVTS Lezing: De Sleipnir van Heerema Marine Contractors

SPEAKER: SIPKE SCHUURMANS, PROJECT DIRECTOR SSCV SLEIPNIR, HEEREMA OFFSHORE SERVICES 

TBE I : Fantastysk Friesland

Op 10 en 11 oktober zullen wij met 24 studenten afreizen naar het Fantastyke Frieland. We zullen hier een viertal hoog technologisch en gerenomeerde bedrijven bezoeken. De bedrijven die we zullen gaan bezoeken zijn:
- Hutting Yachts
- Thecla Bodewes Shipyards
- Wajer Yachts
- Windpowercentre

KIVI lezing
HalloweenS-café

Het is alweer tijd voor het tweede S-café van het jaar, HalloweenS-café!

IFF

Samen met S.V. LIFE, ETV, W.I.S.V. 'Christaan Huygens' en de Mijnbouwkundige vereeniging organiseert Froude het Inter Facultaire Feest.

Statica Tentamentraining

Ben jij ook zo zenuwachtig voor je eerste statica tentamen? Op 25 oktober vindt de Statica Tentamentraining plaats.Van tevoren wordt er via de mail al een aantal opgaves gestuurd die je moet voorbereiden voor de training. Tijdens de tentamentraining loop je alle stof nog even door, maak je nog meer oefenopgaven en is er ook tijd voor vragen. Kortom, alles wat je moet weten om zelfverzekerd de tentamenzaal in te lopen!
De training wordt gegeven door de afgestudeerde werktuigbouwer Martijn van Boven, welke tevens een aantal jaar als student-assistent heeft gewerkt bij de eerstejaarsvakken. Veel succes alvast!

Statica Tentamentraining

Ben jij ook zo zenuwachtig voor je eerste statica tentamen? Op 28 oktober vindt de Statica Tentamentraining plaats.Van tevoren wordt er via de mail al een aantal opgaves gestuurd die je moet voorbereiden voor de training. Tijdens de tentamentraining loop je alle stof nog even door, maak je nog meer oefenopgaven en is er ook tijd voor vragen. Kortom, alles wat je moet weten om zelfverzekerd de tentamenzaal in te lopen!
De training wordt gegeven door de afgestudeerde werktuigbouwer Martijn van Boven, welke tevens een aantal jaar als student-assistent heeft gewerkt bij de eerstejaarsvakken. Veel succes alvast!

Studie Broodje Leo

Het is weer zover, tentamentijd. Om de pijn wat te verzachten bieden wij vanuit het bestuur aan een broodje leo voor jullie te halen voor de woensdagmiddaglunch! Vul het onderstaande formulier in voor dinsdag 29 oktober 15:00 en dan zorgt het bestuur ervoor dat jij in de pauze je broodje Leo op kan halen in het hok. Zo kan je lekker smikkelen en hard studeren tegelijk!

Statica tentamen training

Ben jij ook zo zenuwachtig voor je eerste statica tentamen? Op 1 November vindt de Statica Tentamentraining plaats.Van tevoren wordt er via de mail al een aantal opgaves gestuurd die je moet voorbereiden voor de training. Tijdens de tentamentraining loop je alle stof nog even door, maak je nog meer oefenopgaven en is er ook tijd voor vragen. Kortom, alles wat je moet weten om zelfverzekerd de tentamenzaal in te lopen!
De training wordt gegeven door de afgestudeerde werktuigbouwer Martijn van Boven, welke tevens een aantal jaar als student-assistent heeft gewerkt bij de eerstejaarsvakken. Veel succes alvast!

Studie Broodje Leo

Het is weer zover, tentamentijd. Om de pijn wat te verzachten bieden wij vanuit het bestuur aan een broodje leo voor jullie te halen voor de woensdagmiddaglunch! Vul het onderstaande formulier in voor dinsdag 5 november 15:00 en dan zorgt het bestuur ervoor dat jij in de pauze je broodje leo op kan halen in het hok. Zo kan je lekker smikkelen en hard studeren tegelijk!

Dies activiteit

13 november gaan we met een grote groep Froudianen Bowlen bij 't Karrewiel!

Dies Diner

Kom dineren bij het 't Zalmhuis! 

Jaartrui 116

Waerde Froudianen!

Lunchlezing: C-ZSK de heer Kramer

De Vice admiraal de heer Kramer komt een lunchlezing geven! Grijp deze unike kans aan om hem te horen spreken.

KNVTS Lezing: Peter Wellens

SPREKER: PETER WELLENS, ASSISTENT PROFESSOR TU DELFT

ALV

Algemene leden vergadering van het S.G. "William Froude"

SMT Townhall meeting

Society of Marine Technology (SMT) organizes a Town Hall meeting. The perfect moment to talk and give your feedback about the education in the master. 

Bestuurs/commissie interesseborrel

Zin om bestuur of een commissie te doen? Kom dan op 9 december naar de interesseborrel! Alle commissies zullen aanwezig zijn en het bestuur en oud bestuur zal rond lopen om vragen te beantwoorden over hun tijd als bestuur.

SMT Lunch Lecture: Analysis of ship hydrodynamics by particle image velocimetry technique

Society of Marine Technology (SMT) organizes a lunch lecture for master students.

Eerstejaars excursie MARIN

Ben je een eerstejaars? Wil je meer weten over de Maritieme industrie? Weet je nog niet wat het Marin is? 

EJD - EersteJaars Diner

Deze avond zal een onvergetelijk EJD worden neergezet!

SMT Pub Crawl

SMT organises the yearly pubcrawl monday the 16th of December. You will get beers, shots and snacks at 4 different pubs for only €5. The pubcrawl will start at 20:00 at de markt and end around 22:00 at S-Café. There will be place for 40 persons, in order of registration.

SinterKerstEnNieuwS-Café

Wil je graag de feestdagen vieren met je mede-Froudianen? Dan geeft S-Café je deze avond daar de ideale omstandigheden voor op de Thorboot!

Dagexcursie: Royal Huisman Shipyards BV

Wearde Froudiaanen,

KNVTS/KiVi Lezing: opwaarderen, aanpassen en verbouwen van offshore werkschepen

SPREKER: MARTIJN VAN WIJNGAARDEN, VINEYARDS EUROPE BV, ONAFHANKELIJK CONSULTANT MET RIJKE INTERNATIONALE ERVARING

Studiebroodje Leo
Nieuwjaarsreceptie Afdeling Rotterdam en lezing “Clean Shipping” – een modewoord of is emissiereductie echt mogelijk?

SPREKER: MICHEL DERUYCK, FUEL COORDINATOR BIJ JAN DE NUL GROUP 

Studiebroodje Leo
Flits 2020

Ieder jaar na de tweede tentamenweek vertrekt een groep Froudianen richting het zuiden om de koude Alpen op te zoeken. Tijdens FLITS (Froude Let It Snow) wordt er een week lang geskied, geboard, gesleed en natuurlijk een klein beetje gefeest. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals racletten en natuurlijk de legendarische pisteborrel!

Nabestelling Jaartrui

Waerde Froudianen!

Feedbacklunch eerstejaars

Gedurende deze lunch zal samen met de eerstejaars een feedback moment zijn voor het tweede kwartaal. Meer informatie volgt...

Lunchlezing: MARIN I Life At Sea

De eerste lunchlezing van Q3 staat al weer in de planning, 12 februari in zaal D om 12:30! Voor iedereen die vorig jaar aanwezig was bij het symposium zullen de spreker en het onderwerp bekend voorkomen, want Olaf Waals zal een vervolg lezing komen geven over het Life at Sea Project van het MARIN. We zullen hier de diepte in gaan (ofja niet dus want we gaan drijvend leven) en de nieuwe bevindingen van afgelopen jaar doorlopen. Voor degene die niet bij het symposium waren, zal het project eerst geïntroduceerd worden.

KIVI lezing

A battery electric megayacht: why and how. Why should yachts be electric? Starting from the environmental impact and energy requirements a case is made for a future battery electric yacht. Using the current state of technology and extrapolating from there, barriers and opportunities are identified.

ALV

Algemene leden vergadering van het S.G. "William Froude"

SMT Case Tour

Society of Marine Technology (SMT) organizes a case tour for master students. More info soon, but save the date!

Dagexcursie: Amels & SeaXplorer

Vrijdag 14 Februari zullen we ontvangen worden bij de Amels werf in Vlissingen. Hier zullen we ‘s ochtends beginnen met een rondleiding en aan boord gaan bij het AMELS 242 superjacht. In de middag zullen we dan onze weg vervolgen om aan boord te gaan bij de eerste SeaXplorer77 het nieuwe explorer jacht van Amels.

Feedbacklunch oudere jaars

Gedurende deze lunch zal samen met de tweedejaars en ouder een feedback moment zijn voor het tweede kwartaal onder het genot van een broodje leo!

IMAREST lecture

Technical lecture
Speakers: Jeroen Dierickx (Gent University)
Topic: Sustainable development within UGENT

SMT Lunch Lecture

Society of Marine Technology (SMT) organizes a lunch lecture for master students.

Kakkers & Gabberscafé

19 februari gaan we weer los op de Thorboot! Doe je trainingspak en/of polo aan en kom ter paard, ter air max (of ter zee) naar het S-Café. Vanaf 21u in de nieuwe haven!

KNVTS Lezing: 'IJzer als brandstof voor schepen’ AFGELAST

Aanmelden verplicht via de ticketlink!

De noodzaak van een overstap naar een robuust, betrouwbaar en kostenefficiënt energiesysteem dat geen CO2 uitstoot wordt steeds breder gedragen. Ook de IMO heeft zich ten doel gesteld de uitstoot van broeikasgassen in de scheepvaart in 2050 te reduceren met 50% ten opzichte van 2008. Om dit doel te bereiken wordt naarstig gezocht naar CO2-vrije brandstoffen en naar systemen die deze reductie haalbaar maken.

TU Eindhoven doet onderzoek naar ‘Metaalbrandstoffen’ als circulaire energiebron en ziet ijzer als een kansrijke optie voor drie toepassingsgebieden: energiecentrales, procesindustrie en scheepvaart.
Het circulaire karakter hiervan komt naar voren doordat het verbrandingsproduct (Fe2O3) met groen gevormde waterstof weer wordt gereduceerd tot ijzer. IJzer treedt hiermee op als opslagmedium voor waterstof.

Aan het eind van deze recent afgesloten haalbaarheidsstudie is geconcludeerd dat ijzer als brandstof voor schepen uit zowel technisch als economische oogpunt haalbaar is, maar dat gezien de stand van de technologie nog veel onderzoek nodig is; en ook, net zoals dat geldt voor andere CO2-emissievrije brandstoffen, ook nog wel aan een aantal andere randvoorwaarden moet zijn voldaan, zoals een gelijk speelveld ten opzichte van fossiel.

In deze lezing wordt niet alleen ingegaan op diverse technische aspecten van ijzer als brandstof voor schepen en hoe de economische haalbaarheid daarvan is onderzocht, maar ook op de roadmap naar een eerste commerciële toepassing in 2030, waarbij publiciteit een van de hoofdrollen vervult.

Koffie en thee: 19:15 - 19:45 uur
Lezing: 19:45 - 21:15 uur
Borrel: 21:15 - 22:00 uur.

Wilt u vooraf een hapje eten, dan heeft de Machinist een mooie kaart en daghappen beschikbaar.

Lunchlezing Nevesbu: "Technical Challenges of Energy Conversion at Sea”

Kees van Roosmalen komt een lezing geven genaamd: "Technical Challenges of Energy Conversion at Sea”. Deze zal gaan over geven over de uitdagingen die men tegenkomt om op zee opgewekte hernieuwbare energie op een drijvend platform om te zetten voor transport naar de wal. Hij zal vertellen over waarom dit een uitdaging is en nodig is. Ook zal er een tipje van de sluier opgetild worden over hetgeen waar Nevesbu op dit gebied mee bezig is. 

Maritieme Tappers in 't Lagerhuysch
SMT Townhall meeting

Society of Marine Technology (SMT) organizes a Town Hall meeting. The perfect moment give your feedback about the education in the master. 

SMT Lunch Lecture

Society of Marine Technology (SMT) organizes a lunch lecture for master students.

TBE II: Oost Best, Thuis West

Het tweede TBE van het jaar zal gaan naar regio Nijmegen!

KIVI lezing

Lecture Thursday 12 March 2020

A Balancing Act!

Speaker: Marijn Hage, Naval Architect at NEVESBU

UITGESTELD: Lunchlezing: Allseas I Deep Sea Mining

DIT EVENEMENT IS UITGESTELD

Froudelicious: Great Barrier Rave (UITGESTELD)

!Belangrijk!
Beste ravers,

UITGESTELD: ALV

DIT EVENEMENT IS UITGESTELD

AFGELAST: KNVTS Lezing: Performance management op naar autonoom varen

DIT EVENEMENT GAAT HELAAS NIET MEER DOOR

UITGESTELD: Dagexcursie: DMO

DIT EVENEMENT IS UITGESTELD

Bestuur digitale Vragenuur

Heb je vragen over onderwijs? Mis je het om zo maar even het bestuurs hok in te kunnen lopen met al je vragen? Ben je benieuwd naar de doorgang van activiteiten? Of wil je gewoon gezelligheid met mede maritimers, join dan het bestuur vragenuur op 1 april om 16:00 op zoom! Hier kun je al je vragen stellen die je wilt of je feedback geven over bepaalde vakken

AFGELAST: IMAREST lecture: Integrity of (dual fuel) electric power plants for (large) DP-vessels

DIT EVENEMENT IS AFGELAST

Deadline inschrijving Grote Reis 2021 "Face the Elements"

Great to see that you have taken the first step towards the Grand Journey! During this trip you will have the opportunity discover the elements of the maritime industry in China, Singapore and South-Korea. Beside the insight that you will gain in the maritime sector, the trip will be a cultural eyeopener as well. It will all take place in the summer of 2021, with a group of 34 students in total. 
The Grand Journey is meant for students who are in the final phase of their bachelor, or in the beginning of their masters with a passion for the maritime industry. It is for this reason that you must have between 105 and 225 ECTS at the time of application. 

UITGESTELD: KIVI lezing

DIT EVENEMENT IS UITGESTELD

Online: Feedbacklunch Eerstejaars

Gedurende deze lunch zal samen met de eerstejaars een feedback moment zijn voor het derde kwartaal. Meer informatie volgt...

AFGELAST: KNVTS Lezing

DIT EVENEMENT IS AFGELAST

AFGELAST: Koningsvaart

DIT EVENEMENT GAAT HELAAS NIET MEER DOOR

ALV

Algemene leden vergadering van het S.G. "William Froude"

Online: Feedbacklunch Ouderejaars

Gedurende deze lunch zal samen met de tweedejaars en ouder een feedback moment zijn voor het derde kwartaal. Meer informatie volgt

UITGESTELD: MAC Vrouwendiner

DIT EVENEMENT IS UITGESTELD

MMD
Deadline inschrijven EJW/Owee mentoren

Wat super leuk dat jullie je komen aanmelden als mentor!! Voordat jullie gekozen kunnen worden, hebben we nog een aantal vragen voor jullie, met tot slot een inlevermogelijkheid van jullie epische filmpje!

KIVI lezing
AFGELAST: MBE 116: Hamburg

DIT EVENEMENT GAAT HELAAS NIET DOOR

IWR Bremen 2020

De Internationale Waterbike Regatta (IWR) komt er weer aan! Op deze 41e editie zullen we DWT voor de 32e keer vertegenwoordigen met 2 waterfietsen!

AFGELAST: KNVTS Lezing

DIT EVENEMENT IS AFGELAST

IMAREST lecture: Chilled Water Units and new coolants

Technical lecture
Speaker: Jan-Rients Sinnema and Peter van den Bergh (van Halteren Special Products)
Topic: Chilled Water Units and new coolants

SMT Maritime Discussion Night

At the 5th of June 2020 the first “Maritime Discussion Night” will take place at the TU Delft. The Maritime Discussion Night is an event that offers approximately 35 Maritime Master Students the opportunity to actively participate in a debate and a discussion about emissions in order to learn about the different (political) viewpoints and to dive into the changes that we will face as future engineers. 

ALV

Algemene leden vergadering van het S.G. "William Froude"

KIVI lezing
KNVTS Lezing
Cancelled: SMT Vulcanus trip

This years Vulcanus trip will go to Hamburg, Copenhagen and Malmö. Annually SMT organises in cooperation with the Royal Naval College (KIM) a trip to a place in Europe especially for MSc Marine Technology Students. The costs for this trip are €200,- and you'll have an unforgetable experience! In total there is place for 20 students from Froude, if we exceed this amount a lottery will take place.

Tour de Froude

Ben jij een sjaars die graag zou willen leren zeilen, of een oude lul die wel even voordoet hoe dat moet?

Eerstejaarsweekend 116
Oude lullen BBQ
IMAREST lecture: Bringing the engine room to the towing tank

Technical lecture
Speakers: Lode Huijgens (TUD)
Topic: Bringing the engine room to the towing tank