Froude in het onderwijs

Het Scheepsbouwkundig Gezelschap “William Froude” is onder andere opgericht om haar leden te vertegenwoordigen in het onderwijs. Sinds 1969 bestaat de functie Commissaris Onderwijs (Common) binnen het bestuur van de studievereniging die hier dagelijks druk mee bezig is. Dit laat zien dat onze studievereniging zich na al die jaren nog steeds enorm inzet voor de belangen van haar leden!

De Commissaris onderwijs (Common) houdt zich dagelijks bezig met het onderwijs, zowel in de Bachelor als de Master. De Common vergadert wekelijks met mensen van de faculteit zoals de Opleidings Commissie Maritieme Techniek en de onderwijsgang (O&S). Door de goede contacten binnen de faculteit is de common een makkelijke schakel tussen de studenten en de TU. Zo kunnen klachten makkelijk afgehandeld worden en kan de Common, namens de studenten, ook haar mening geven over de vernieuwingen en veranderingen die plaatsvinden in het onderwijs.

In de masterfase krijgt de Common bijstand van de mastercommissie, het SMT (Society of Maritime Technology). Deze commissie is opgericht om de belangen van de studenten in de master Maritieme techniek te behartigen. Zij houden zich bezig met activiteiten die gericht zijn op masterstudenten en denken mee in het onderwijs in de masterfase.

Binnen de faculteit bestaat er een (advies)orgaan dat zich bezighoudt met onze opleiding en het onderwijs ervan. Deze commissie is de Opleidings Commissie van Maritieme Techniek. De OC-MT bestaat uit een aantal professoren (of andere vertegenwoordigers van de secties binnen de studie) en een delegatie van 4 studenten, die maandelijks praten over de grote veranderingen op onderwijsgebied. Vind jij het leuk om na te denken of mee te praten over het onderwijs?! Dan is deze commissie misschien iets voor jou.