3mE/Maritieme Techniek

Maritieme Techniek aan de Technische Universiteit Delft is de enige wetenschappelijke opleiding op het gebied van de scheepsbouw. Binnen de opleiding wordt aandacht besteed aan het ontwerp, de productie en de constructie van schepen. Naast scheepsbouw is er binnen de opleiding ook ruimte om je te verdiepen in jachtbouw, offshoreconstructies en hydromechanica.

De scheepsbouw is ondanks alle economische rampspoed nog steeds een bruisende industrie, waarin Nederland al jarenlang voorop loopt op het gebied van innovatie en het produceren van complexe schepen. Ook in de jachtbouw is Nederland een grote speler. Onder andere daarom is er in de opleiding ruimte gemaakt om je een half jaar te verdiepen in de minor zeiljachten . Hierbij zul je je eigen zeiljacht gaan ontwerpen en daarnaast ga je met een zelfgemaakt model strijden tegen je medestudenten bij het MARIN in Wageningen.

Naast onderwijs op topniveau en uitstekende toekomstperspectieven is er tijdens je studententijd veel ruimte om je te ontplooien en om je voor te bereiden op het werk als scheepsbouwkundig ingenieur. Met een actieve studievereniging, het Scheepsbouwkundig Gezelschap "William Froude", is het mogelijk om op excursie te gaan naar veel verschillende bedrijven in binnen- en buitenland. Daarnaast organiseert Froude ook op het sociale vlak veel activiteiten die Maritieme Techniek tot de gezelligste studie in Delft maken. 

Het startschot voor een voorspoedige carrière in deze mooie industrie vindt plaats in Delft. Als je vragen of opmerkingen hebt over de opleiding, het studentenleven in Delft of over de Scheepsbouw, schroom niet en stuur een e-mail naar te sturen naar onze studievereniging S.G. “William Froude” of kom eens kijken bij de open dagen voor de bacheloropleidingen. En voor gedetailleerde informatie over de opleiding Maritieme Techniek kun je hier terecht.