Graduation Internship | Offshore Wind Monopiles

Bedrijf
Van Oord N.V.
Type
Afstudeeropdracht
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Offshore
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
http://www.vanoord.com/nl

Omschrijving

De functie

Het Hydrodynamics team van Van Oord is opzoek naar een afstudeerstagiaire ter versterking. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen. De discipline Hydrodynamica voert werkbaarheidsanalyses uit voor drijvend materieel. Tijdens de stage werk je nauw samen met de rest van het team en word je betrokken bij de wekelijkse updates van collega’s. Het team werkt vanuit het kantoor in Gorinchem, maar tijdens de stage kan er ook vanuit kantoor in Rotterdam of vanuit huis gewerkt worden.

Monopiles voor Offshore windturbines zijn in de loop der jaren toegenomen in omvang en gewicht, een trend die zich naar verwachting zal voortzetten. De diameters van de monopiles zullen naar verwachting toenemen tot 15 meter en meer. Er komen nieuwe installatievaten en installatiemethoden op de markt. In de toekomst kunnen monopiles met een grote diameter gedeeltelijk onder water komen te staan. Voor deze monopiles voldoen standaard modelleringsmethoden niet meer. Tijdens de stage ontwikkel je nieuwe modelleringmethoden voor dit onderwerp. Interesseert dit onderwerp jou? Lees dan verder voor meer informatie!

Jouw verantwoordelijkheden

Met jouw kennis en ervaring doe je onderzoek naar de beste nieuwe modelleermethoden. Het doel is om de mogelijkheden te onderzoeken met behulp van potentiële theorieën het hydrodynamische gedrag van grote dunwandige monopiles met open bodem te modelleren.

Ook ga jij:

 • Literatuur onderzoek doen;
 • Modelopstelling ontwikkelen;
 • Modelverificaties ontwikkelen;
 • Rapportages maken

Functie-eisen

Je volgt een studie op universitair niveau in de richting Offshore Engineering, Naval Architecture, Hydrodynamics of iets in deze richtingen. Daarnaast:

 • Zit jij in het laatste jaar van je studie;
 • Moet jij een scriptie schrijven;
 • Kan jij zo snel mogelijk starten en ben jij minimaal 5/6 maanden beschikbaar;
 • Ben je woonachtig in Nederland;
 • Ben jij een teamspeler met interesse in complexe potentiële theorieën;
 • Heb jij kennis van programmeertaal, zoals Python;
 • Heb jij een goede beheersing van de Engelse taal.

Wij bieden

Bij Van Oord krijg je de unieke mogelijkheid om ervaring op te doen binnen een groot internationaal bedrijf. Tijdens jouw stage kun jij veel leren en ook leuke borrels of acitiviteiten bijwonen, georganiseerd door onze Young van Oord Community.

Daarnaast krijg je een stagevergoeding en een vergoeding voor eventuele reiskosten.

Over Van Oord

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. De nadruk ligt op baggeren en waterbouw, offshore wind, offshore infrastructuur en landinfrastructuur in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Van Oord telt 4.700 medewerkers, die in 2021 aan 187 projecten in 35 landen hebben gewerkt. De vloot bestaat uit zo’n 70 schepen en een grote hoeveelheid speciaal en ondersteunend materieel. Marine ingenuity is kenmerkend voor Van Oord. Met vindingrijkheid en slimme, duurzame oplossingen wil het bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

Wil jij bij Van Oord komen werken?

Interesse? Solliciteer dan nu via dit sollicitatieformulier! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Valerie Bisterbosch. Meer weten over en op de hoogte blijven van andere vacatures binnen Van Oord? Kom aan boord en volg ons ook op LinkedIn, Instagram, Vimeo en Facebook!