Environmental compliance engineer

Bedrijf
Bureau Veritas
Type
Vacature
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Research and Development
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://www.bureauveritas.nl/

Omschrijving

ENVIRONMENTAL COMPLIANCE ENGINEER

Werken op het snijvlak van milieu en scheepvaart. Aanspreekpunt voor onze maritieme klanten op het gebied van regelgeving en CO2 uitstoot. Een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de scheepvaart. Spreekt dit je aan? Dan willen we graag met je kennismaken. Voor onze afdeling Plan Approval zoeken wij een

ENVIRONMENTAL COMPLIANCE ENGINEER

Wie zijn wij?

 

Wij zijn Bureau Veritas, een internationale leider in Testing, Inspection en Certification. Bureau Veritas’ missie is Shaping a world of Trust en wij zetten ons hiervoor in, in meer dan 140 landen met ruim 75.000 professionals.

Binnen de afdeling Plan Approval van Bureau Veritas houden we ons met ons team van 40 medewerkers bezig met het onderzoeken en evalueren van ontwerpen van schepen en offshore installaties aan de hand van klasse specificaties en wettelijk verplichte eisen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en milieu. Onderdeel van de Plan Approval afdeling is het Environmental Compliance Department. Dit specialisme is tot stand gekomen om de regelgeving op milieutechnisch vlak projectmatig aan te pakken. Gezien de ontwikkelingen in de scheepvaart is de verwachting dat deze categorie regelgeving in de toekomst nog aanzienlijk zal worden uitgebreid, wat in de komende jaren een verdere uitbreiding van het team met zich mee zal brengen.

 

Wat ga je doen?

In jouw werk als Environmental Compliance Engineer werk je op het snijvlak van scheepvaart en milieu. Hoe vertaalt zich dit naar jouw dagelijkse werkzaamheden? Heel concreet. Jouw werk is gericht op de verificatie van CO2 uitstoot, het keuren van schadelijke stoffen inventarissen, en het keuren van de theoretische CO2 uitstootwaarde van schepen.

De CO2 verificatie houdt in dat je voor een deel van onze vloot, circa 180-200 schepen, rapportages verwerkt over de gevaren uren, de afgelegde afstand, de verbruikte brandstoffen, en de daarbij behorende CO2 uitstoot. Deze rapportages verifieer je aan de hand van verschillende bewijsmaterialen, zoals documenten over brandstofbunkeren en documenten over lading activiteiten. Aan de hand van deze data bepaal je steeksproefgewijs of de rapportages kloppen.

De schadelijke stoffen inventarissen komen voort uit de regelgeving met betrekking tot het recyclen van schepen. Voor elk schip boven een bepaald formaat wordt een inspectie uitgevoerd met als doel te inventariseren welke schadelijke stoffen aanwezig zijn en waar ze zich bevinden. Vanuit deze informatie wordt duidelijk waar rekening mee gehouden moet worden qua voor mens en milieu gevaarlijke stoffen wanneer het schip naar de sloop gaat. Deze inventarissen keur je, op basis van de uit de Europese Unie opgestelde regels.

Het keuren van de theoretische CO2 uitstootwaarde van schepen doe je op basis van een berekening en naslag werk wat door de scheepseigenaar is opgesteld. Aan de hand van een specifieke formule kan de milieubelasting van een schip worden bepaald. Je verifieert deze berekening op correcte gegevens, waarna er bij goedkeuring een certificaat kan worden afgegeven.

Voor de bovenstaande werkzaamheden ben je als Environmental Compliance Engineer ook een aanspreekpunt voor onze klanten. Je geeft adviezen en beantwoordt vragen en vervult de rol van expert vanuit Bureau Veritas. Daarnaast ben je betrokken bij verschillende projecten op het gebied van verduurzaming van de scheepvaart.

 

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en proactief; we hebben een jong team dat graag meer verantwoordelijkheden op milieutechnisch gebied wil oppakken en daar nemen we jou graag in mee. Voor deze rol is leergierigheid essentieel: om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn moet je je willen verdiepen in complexe regelgeving en de ontwikkelingen op de voet willen volgen. Daarnaast heb je:

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Afgeronde opleiding in een technische richting,
  • Kennis van actuele complexe maritieme milieuregelgevingen en ontwikkelingen in de maritime sector is een pré
  • Enkele jaren relevante ervaring is een pré, maar ook starters zijn bij ons van harte welkom
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wat bieden wij:

Een uitdagende en veelzijdige functie met volop ruimte voor verdere ontwikkeling binnen een succesvolle en ambitieuze Marine divisie. Naast een marktconform basissalaris geldt een bonussysteem op basis van bedrijfs-, team- en persoonlijk behaalde resultaten. Voor deze functie geldt een uitgebreid (intern) opleidingstraject.

Heb je vragen? Bel dan naar onze recruiter, Shira Ibrahim 06 539 591 89. Of solliciteer via onze website, www.bureauveritas.com