Project Engineer Training

Bedrijf
Damen Shipyards
Type
Stage
Locatie
Gorinchem
Branche / Vakgebied
Project manager
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
http://career.damen.com/

Omschrijving

DAMEN SERVICES

Damen Services verleent als total services solution provider haar diensten aan de klanten van Damen Shipyards. Damen Services is verantwoordelijk voor het wereldwijd en op commerciële basis verrichten van een breed scala aan serviceactiviteiten die voortvloeien uit de start-up, deployment en life time extension van uitgeleverde installaties/schepen. Het inbedrijfstellen, het verrichten van reparatie-, garantie-, service en onderhoudswerkzaamheden zijn hierbij de meest in het oog springende werkzaamheden. Ook het realiseren van training voor bemanningen, de delivery van schepen, maintenance management en de levering van onderdelen tijdens de (nieuw)bouw maakt deel uit van het services portfolio. Als business partner van de klanten van Damen Shipyards realiseert Damen Services tot slot ook structurele en langlopende projecten.

DE ROL

Als Project Engineer Training ben je in alle fasen van het trainingsproject betrokken; van de voorbereidingsfase tot en met de uitvoerende fase. Hierin houd jij het overzicht en neem je de leiding.

Je houdt je bezig met het voorbereiden van het opleidingsprogramma en het verzorgen van de aanverwante zaken zoals cursuslocatie en inkoop van externe trainingen, waarbij je gedeeltelijk vanuit kantoor, en gedeeltelijk bij onze klanten werkt. Het grootste deel van de trainingen die wij aanbieden is maatwerk, het programma wordt toegesneden op het verkochte nieuwbouwschip en de organisatie van de klant.

De afdeling Training binnen Damen Services houdt zich bezig met voorbereiden en uitvoeren van alle trainingstrajecten die verkocht worden vanuit Damen Shipyards Gorinchem. Hierbij gaat het om technische, nautische, scheepsbouw en maritiem gerelateerde trainingen voor een grote variëteit aan scheepstypen en de verschillende producten van Damen wereldwijd. De afdeling wordt gekenmerkt door een collegiale sfeer en bestaat op dit moment uit 6 medewerkers die in samenwerking met de Damen organisatie de klant op dit gebied van dienst zijn.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als Project Engineer Training bestaan je dagelijkse werkzaamheden o.a. uit de volgende taken:

 • Voorbereiden en opstellen van de projectplannen in samenwerking met het Area Service Team. Het bewaken van de planning, voortgang, kwaliteit en het budget d.m.v. het gebruik van het ERP systeem en project planningen;
 • Je bent projectverantwoordelijk en bewaakt zowel de kosten als de kwaliteit;
 • Je rapporteert de projectresultaten met belanghebbenden;
 • Je overlegt met de klant (vertegenwoordiger) over de inhoud van het programma;
 • Je ontwerpt trainingsprogramma’s;
 • Je organiseert wereldwijd transport en accommodaties voor trainers en deelnemers;
 • Je werkt samen met externe leveranciers van systemen of trainingen en zorgt voor een naadloze integratie van hun programma’s in de Damen aanpak.

KENNIS EN ERVARING

Beschik jij over het volgende:

 • Minimaal MBO/ HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een projectomgeving;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

En ben je daarnaast zelfstandig en organisatorisch sterk, creatief, klant- en kwaliteitsgericht en heb je geen moeite met kortdurende werkreizen naar het buitenland (een paar keer per jaar)?

Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! 

Neem contact op met Isabelle Huijgen voor meer informatie
Isabelle.huijgen@damen.com
+31 6 51 778 435
Reference number: NL00242