FEM Analyse voor 3D geprint zeilschip

Bedrijf
Schoneboten
Type
Vacature
Locatie
Delft
Branche / Vakgebied
Construction
Start op
01 januari 2020
Eindigt op
01 februari 2020
Website
https://www.schoneboten.nl/

Omschrijving

Slimme student voor FEM analyse op 3D print

We zoeken een Bachelor of Master student die op korte termijn een FEM-analyse kan uitvoeren ten behoeve van een innovatief 3D print project. Het gaat om ca. 2 dagen werk, zelf in te delen in de maand januari. We betalen € 30 per uur.

 

Achtergrond

Schoneboten.nl onderzoekt de haalbaarheid van het 3D printen van high performance zeilschepen, om te beginnen een catamaran met LOA van 10 meter. Dit moet een schip opleveren dat aanmerkelijk sneller, goedkoper en bovendien recyclebaar geproduceerd kan worden. Een duurzaam alternatief voor polyesterbouw.

 

Jouw taken

We zijn op zoek naar iemand die kan helpen met stijfheid en sterkte berekeningen aan de (rechthoekige) proefpanelen die we als eerste gaan printen. Het gaat om een rechthoekige honingraat (uit Polyprop en glasvezel) die onder en boven bekleed wordt met een sheet (ook PP-GF).

 

Je maakt een (FEM) model van het paneel met een aantal parameters zoals bijv. wanddikte, hoogte etc. en voert berekeningen uit om stijfheid- en sterkte en gewicht te bepalen. De resultaten presenteer je in een aantal tabellen. Naast de berekeningen van een aantal standaardconfiguraties zijn we ook benieuwd naar jouw adviezen en aanbevelingen over het paneel en het project in het algemeen.

 

Planning: januari 2020

Je kunt deze werkzaamheden uitvoeren waar je wilt – we willen alleen uiterlijk begin februari over de resultaten beschikken. Onze inschatting is dat het maximaal 2 dagen of 16 uur werk is maar als je meer tijd nodig hebt is dat bespreekbaar. We bieden hiervoor € 30 per uur, we hebben geen omzet of klanten dus onze middelen zijn beperkt.

 

Vragen? Bel of mail vandaag

Als je vragen hebt over deze korte opdracht hoor ik het graag. Op onze website vind je een korte toelichting van onze ambities: www.schoneboten.nl Je kunt mij bereiken via job@schoneboten.nl of telefoon 06-10889911.