Project Engineer Cable Division

Bedrijf
Van Oord N.V.
Type
Vacature
Locatie
Gorinchem
Branche / Vakgebied
Offshore, Project manager
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Start op
17 april 2019
Eindigt op
17 augustus 2020
Website
http://www.vanoord.com/nl

Omschrijving

De functie
Ben je geïnteresseerd in een functie die jou dagelijks uitdaagt tot het (door)ontwikkelen van creatieve en innovatieve ideeën voor internationale projecten? Voor onze Operations Department – Cable Division (Offshore Wind), gevestigd op ons kantoor in Gorinchem, zijn wij op zoek naar Project Engineers.
In deze functie ben je vanaf de begin- tot en met implementatiefase betrokken bij de realisatie van onze Offshore Wind projecten. Vanuit de Cable Division in Gorinchem bied je operationele ondersteuning aan aanbestedingen en projecten in de voorbereiding en uitvoeringsfase. Naast Gorinchem, werk je ook regelmatig vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam, ons kantoor in Hamburg of vanuit verschillende projectlocaties.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de projectmanager, het projectteam en andere stakeholders;
 • Je instrueert en implementeert specifieke werkwijze inclusief risicoanalyses voor verschillende offshore wind projecten;
 • Je vervult een coördinerende en adviserende rol wanneer er zich een technisch probleem voordoet;
 • Je houdt toezicht op onderaannemers;
 • Je beoordeelt en zorgt voor de follow-up van documentatie voor onderaannemers en anderen belanghebbende;
 • Je controleert het documentatieproces om er zeker van te zijn dat werkinstructies, werkmethoden en tekeningen zijn verspreid.

Functie-eisen

 • HBO of MBO opleiding Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek, bij voorkeur met specialisatie in Offshore Engineering of Maritieme Infrastructuur;
 • Ervaring in het ondersteunen van projecten en het managen van externe engineering en leveranciers;
 • Een goede beheersing van het Engels, in woord en geschrift;
 • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden - Een onafhankelijk, praktisch ingesteld en creatief persoon die problemen kan oplossen, beslissingen durft te nemen en in projectteams kan werken;
 • Een flexibele houding ten opzichte van reizen en werken op projectlocatie.

Wij bieden
Een baan bij Van Oord betekent werken aan uitdagende, dynamische en prestigieuze projecten. Neem je verantwoordelijkheid en zie je ideeën realiteit worden. Van Oord biedt een uitstekend salarispakket dat passend is voor je achtergrond en ervaring.

Over Van Oord
Van Oord is een wereldwijd actieve en toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore projecten (olie, gas en wind). Wij zijn een innovatieve partner voor onze opdrachtgevers en dragen al meer dan honderd jaar bij aan de infrastructuur voor de wereld van morgen. Onze mensen zijn betrokken, ondernemende professionals met een passie voor water en technologie.

Wil jij bij Van Oord komen werken?
Solliciteer direct online via deze link. Wil je nog niet direct solliciteren? Neem dan contact met me op voor meer informatie of andere mogelijkheden.

Gelieve geen sollicitaties naar mijn emailadres te sturen. Alleen online sollicitaties via de Van Oord website worden in behandeling genomen. Hiervoor kun je deze link gebruiken onderaan de vacature.

Leonie Mulder

Leonie Mulder
+31888262530