Excursies

 • SMT Study Trip

  Dear Students,

 • Dagexcursie Wärtsilä

  Op donderdag 30 november gaan we op excursie naar Wärtsilä in Drunen waar we een uitgebreid programma krijgen!

 • ALV

   

 • Eerstejaarsexcursie MARIN

  Beste Eerstejaars,

 • SMT Pub Crawl

  On the 20th of December SMT will pre-celebrate Christmas by organising a pub crawl with an extraordinary hats theme! Everyone will be served a welcome drink and a few more. You do not have to register. Be at the Markt at 19:30 with 5 euro cash. 

 • Dagexcursie Thialf

  Op donderdag 11 januari is er een dagexcursie naar de Thialf van Heerema Marine Contractors. Dit is het grootste kraanschip wat ze op het moment hebben en heeft een liftcapaciteit van ruim 14.000 ton. We krijgen aan boord een presentatie over het bedrijf zelf en een rondleiding.

 • Halfjaarlijkse ALV

  Op donderdag 15 februari zal de halfjaarlijkse ALV plaatsvinden op de Corbulo, de boot naast de Thorboot in de Nieuwe Haven. De inloop is vanaf 17:30 en de vergadering begint om 18:00. Aan het begin van de avond kan er eten besteld worden voor later op de avond.

 • TBE II: Over de kop van Overijssel

  Over de kop van Overijssel!

 • SMT Case Tour

  Dear Students,

 • Lunchlezing Sailing Innovation Centre

  Innovaties voor de Olympische Zeilploeg van 2020

 • MAC Lunch

  Op 14 maart is er in het Lagerhuysch een MAC-lunch! De MAC gaat zorgen voor heerlijke versnaperingen en wat lekkere sapjes en andere drankjes. Schrijf je in via de knop "Inschrijven", opdat de commissie kan inschatten wat er bereid moet worden. De inschrijvingen sluiten op 13 maart om 12:00 uur. De inloop is tussen 12:45 en 13:00 uur. 

 • Future of the Royal Dutch Navy

 • Lecture & case study DOB-Academy

  On the 20th of March there will be an interesting lecture and case study organised about the Offshore Wind Sector in 'De Oude Bibliotheek', the former library of the TU Delft!

 • Maritieme tappers Lagerhuysch

  Het is weer zo ver. Maritieme tappers in het Lagerhuysch. Komt allen voor een biertje, glaasje fris, bitterballen of loempia's.

 • Dagexcursie Rotterdamse Haven

  Op donderdag 22 maart is er weer een dagexcursie! Dit keer zullen we een offshore bedrijf in de haven van Rotterdam bezoeken en krijgen we aansluitend een lezing over het havenbedrijf zelf!

 • Jaarboek 113

  Jaarboek 113

 • MOCE 2018

 • Lunchlezing RAMLAB

  Op donderdag 5 april komt RAMLAB een lezing geven over de ontwikkeling en toepassing van het 3D-printen in de (maritieme) industrie.

 • Grote Reis 2019: Triple Asia

  De bestemming van de Grote Reis 2019 is bekend! In de zomer van 2019 zal een groep van 34 studenten in drie weken kennis maken met de maritieme industrie in China, Zuid-Korea en Japan. Voor een voorproefje, is hier het filmpje te vinden.

  De reis is bedoeld voor (bijna-) masterstudenten, met een minimum van 105 en een maximum van 225 EC op het moment van inschrijven.

  Voor het inschrijven voor de Grote Reis 2019 moeten, naast het invullen van dit formulier, de volgende bijlagen worden toegevoegd:

  - Motivatiebrief
  - Osiris studievoortgang overzicht, gedateerd tussen 1 maart en 6 april 2018
  - Kopie van paspoort
  - Ondertekend contract ‘Verklaring deelname Grote Reis 2019’

  Inschrijven kan tot 6 april 2018, 23:59.
  Wanneer er teveel aanmeldingen zijn voor de Grote Reis 2019 zal er voor deelname overgegaan worden op loting. In dat geval is de motivatiebrief bepalend voor deelname aan deze loting.

  Uiteraard zal alle informatie vertrouwelijk worden behandeld. In het geval van uitloting (en het daardoor niet deelnemen aan de Grote Reis) zullen dit inschrijfformulier en de bijgevoegde documenten niet verder gebruikt worden.

  Voor vragen of opmerkingen: grotereis@froude.nl

  Documenten:
  [DOWNLOAD] informatiebrief
  [DOWNLOAD] deelnemerscontract

 • Studiebroodje Leo

  Voor alle hardstuderende studenten halen wij als bestuur graag een broodje Leo op! Dit is mogelijk op dinsdag 17 april, je kunt hem ophalen tussen 12:00 en 14:00. 

  Bij mijn inschrijving machtig ik de penningmeester van het S.G. ''William Froude'' om €3,10 van mijn rekening af te schrijven. 

 • Under construction

  Beste lezer,

  Vanwege de komst van onze Engelstalige website zijn er wat delen van de website niet beschikbaar. Er wordt hard aan gewerkt om dit snel in orde te krijgen. 

  Ook de pagina voor de boekenverkoop is op het moment niet beschikbaar. Deze is te bereiken via: link!

  Het 114e bestuur

 • Dagexcursie Munich Maersk

  Op woensdag 25 april is er de unieke kans om aan boord te gaan bij de Munich Maersk: een van de elf tweede generatie Maersk triple-E-schepen! 

 • Koningsvaart

  Beste mede-Froudianen,

 • KiVi Symposium: Moving away from fossil fuels

  The Royal Netherlands Society of Engineers (KIVI) is organizing a symposium on the opportunities and threats of the energy transition for our industry at The Hague University of Applied Sciences on May 1st, 2018.

  In a world with growing energy demand and with a transition away from fossil fuels towards more sustainable energy sources coming our way, we, the Dutch offshore, oil & gas industry face the challenge to remain leading during and after this energy transition.

  What does the sector need to do today? What opportunities does the energy transition offer?

  The goal of the symposium is to actively contribute to the debate around the energy transition, specifically in the Dutch context. Speakers from governmental bodies, NGOs, Oil & Gas companies, suppliers and academia are invited to share their views in presentations, followed by interactive panel discussions and audience questions. 

  Keynote speakers will be Jeroen van der Veer (former CEO Royal Dutch Shell), Ruud Koornstra (first Energiecommissaris for the Netherlands) and Marjan van Loon (President-directeur Shell Nederland).

  We aim for attendance of persons from industrial parties, government, non-governmental organisations and, last but not least, many students. It is our pleasure to invite you to join us during the day.

 • Maritieme tappers Lagerhuysch

  Het is weer zo ver. Maritieme tappers in het Lagerhuysch. Komt allen voor een biertje, glaasje fris, bitterballen of loempia's.

 • MBE 114

  De locatie van MBE 114 is bekend! Mocht je het filmpje nog niet hebben gezien, kun je deze hier vinden!

 • Familie-excursie Heesen Yachts

  Vragen je ouders of vrienden je weleens af wat jij daar in Delft precies aan het studeren bent? Dit is de kans om in één introducé de wondere wereld van de maritieme industrie te laten zien! 

 • Lunchlezing Peter Naaijen

  Peter Naaijen, universitair docent op onze afdeling Maritime & Transport Technology, heeft een oplossing gevonden voor de risico’s die golven veroorzaken bij kritische offshore operaties. Met zijn onderzoek toont hij aan dat hij de frequentie van golven kan detecteren uit radarbeelden waardoor hij maximaal 5 minuten ‘vooruit’  kan kijken en kan voorspellen hoe de golven zich bewegen. De bemanning van schepen kan hierdoor beter anticiperen, bijvoorbeeld bij het landen van een helikopter of bij het laden en lossen van goederen. Klik hier om te zien met welke risicovolle offshore situaties de bemanning van schepen veelal te maken heeft. 

 • ALV

  Op maandag 28 mei zal er een ALV plaatsvinden in het Lagerhuysch op 3mE. De inloop is vanaf 17:00 en de vergadering begint om 17:30. Aan het begin van de ALV kan er eten besteld worden voor later op de avond.

 • Maritime Match Day

  Dit jaar zal er op 5 juni weer een Maritime Match Day plaatsvinden in de Aula van de TU Delft. De commissie is druk bezig weer een grote beursvloer te vullen en heeft verschillende bedrijven gevraagd een interessante case voor te bereiden. Meer details zullen snel volgen! 

 • EJW mentor verkiezing

  Mentoren koppels gezocht

 • Lunch lecture Oceanco

  On Tuesday June 19 the last lunch lecture of the year will be organised in cooperation with Oceanco. A Naval Architect will tell us something about developing an Oceanco: Design, Sell, Build and Promote the owner’s perfect yacht.

 • Vulcanus trip

 • Opening Lustrum

  Dinsdag is het dan eindelijk zo ver! De lang verwachte afttrap van het 23e Lustrum der S.G. "William Froude". Speciaal voor deze opening zijn er attracties en bier geregeld. Omdat je van al dat sporten en bier drinken honger krijgt, kun je je hier opgeven voor de geheel verzorgde BBW van slechts €5.

 • Monaco Yacht Show

  Jaarlijks wordt de Monaco Yacht Show georganiseerd. Dit is dé show voor de grootste en duurste superjachten uit de gehele wereld waar de elite, en nu ook jij, een kijkje kunnen nemen! De perfecte manier om even bij te komen van de eerste weken college na de zomer. Amels heeft ook dit jaar een aantal kaarten beschikbaar gesteld voor Froude om met een delegatie aanwezig te zijn. De kaarten zijn dan ook het enige wat geregeld wordt. Dat betekent dus dat vervoer, overnachting en eten zelf geregeld zal moeten worden.

 • Oud-ledenreünie

  Geacht VOL-lid, Geacht Oud-lid

 • TBE I: Cruising North, with VR glasses on board.

  Op 18 en 19 oktober zullen wij met 27 studenten afreizen naar het hoge Noorden. We zullen hier een viertal hoog technologisch en gerenomeerde bedrijven bezoeken. De bedrijven die we zullen gaan bezoeken zijn:

 • Workgroups Symposium

  Are you a creative, out-of-the-box thinker? Do you want brainstorm experience? Do you want to get to know the best people of the maritime sector?

 • Maritime Tech Congres

  Dit jaar wordt er weer een Maritime Tech congres georganiseerd waar Hans Hopman een presentatie zal verzorgen. Afgelopen edities is gebleken dat dit een leuke en vooral leerzame dag is voor maritiemers. Er zijn dus een aantal kaarten beschikbaar voor dit evenement. 

 • Student Research Conference

  Op 9 november 2018 zal de jaarlijkse Student Research Conference (SRC) plaats vinden aan het Leiden University College The Hague. Wij willen graag zo veel mogelijk studenten/docenten enthousiasmeren om naar de SRC toe te komen en om daar het onderzoek van de geselecteerde bachelor studenten te komen bekijken.

 • Open dag MARIN

 • Lustrum feest: Vamos a la playa, vanavond naar de haaya

  Vamos a la playa, vanavond helemaal naar de haaya! 

 • Eerstejaars Feedbacklunch

  Samen met het hele eerstejaar zullen we de enquete van Q1 invullen en het kwartaal evalueren.
  Dit zullen we doen onder het genot van een gratis broodje Leo.

 • Dies activiteit: Jump Square

  Om te vieren dat de vereniging weer een jaartje ouder is geworden, gaan we met z'n allen naar Jumpsquare in Rijswijk!

 • Dies Diner

  Ter ere van het 23e lustrum gaan we met 58 Froudianen chique dineren bovenin de Euromast in Rotterdam! 

  Je kunt je inschrijven tot 16 november, daarna is je inschrijving definitief.

 • Boskalis Inhousedag Sustainable Horizons

  Donderdag 29 november 2018 aanstaande vindt de Sustainable Horizons inhousedag plaats bij Boskalis te Papendrecht. We nodigen 3e of 4e jaar studenten van verschillende opleidingsinstituten uit voor deze inhousedag. De focus ligt hierbij op studenten die de opleiding Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek, Elektrotechniek, Elektromechanica of Land- en Watermanagement volgen. Het programma bestaat uit:

 • Flits 2019

  Heb jij zin om een sneeuwpop te maken die op Saskia lijkt? Wil jij graag door de sneeuw rollebollen met Maarten? Of heb je altijd Koen al met een Yeti willen zien vechten? Van 1 tot en met 10 februari zullen we met een groep Froudianen afreizen naar het Franse Valmeinier voor Flits 2019! Vanaf nu kun je je inschrijven door op Registreren te klikken. Let op dit is alleen voor Froude leden! 

 • Symposium: Looking back from 2050

  Kijk voor meer informatie op symposium.froude.nl

Download onze activiteiten naar je eigen kalender

Download kalender

of voeg de feed zelf toe door gebruik te maken van de volgende URL:

https://froude.nl/nl/activiteiten/feed