Excursies

 • Eerstejaars Feedbacklunch

  Samen met het hele eerstejaar zullen we de enquete van Q1 invullen en het kwartaal evalueren.
  Dit zullen we doen onder het genot van een gratis broodje Leo.

 • Dies activiteit: Jump Square

  Om te vieren dat de vereniging weer een jaartje ouder is geworden, gaan we met z'n allen naar Jumpsquare in Rijswijk!

 • Dies Diner

  Ter ere van het 23e lustrum gaan we met 58 Froudianen chique dineren bovenin de Euromast in Rotterdam! 

  Je kunt je inschrijven tot 16 november, daarna is je inschrijving definitief.

 • Boskalis Inhousedag Sustainable Horizons

  Donderdag 29 november 2018 aanstaande vindt de Sustainable Horizons inhousedag plaats bij Boskalis te Papendrecht. We nodigen 3e of 4e jaar studenten van verschillende opleidingsinstituten uit voor deze inhousedag. De focus ligt hierbij op studenten die de opleiding Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek, Elektrotechniek, Elektromechanica of Land- en Watermanagement volgen. Het programma bestaat uit:

 • MAC activiteit

  Hee Maritieme Chicks!

 • Sjaarsexcursie MARIN

  13 december zullen wij met een grote groep eerstejaars afreizen naar het MARIN. Hier krijgen wij een kijkje in één van de meest toonaangevende maritieme onderzoeksinstituten van de wereld. Bij het MARIN doen ze onderzoek naar de hydrodynamica van onder andere onderzeeboten, zeiljachten en de allergrootste schepen van de wereld zoals de Pioneering Spirit.

 • Eerstejaars Diner

  Het sjaarschdiner komt er weer aan! Een uitgelezen kans om lekker met alle andere sjaarsch te dineren en hier en daar een koud pilsje te nuttigen. 
  Na het diner rollen we met z'n allen door naar het aansluitende S-Café op de Corbulo!

 • KNVTS

  De decemberlezing van KNVTS Afdeling Rotterdam wordt dit jaar wederom georganiseerd in samenwerking met KIVI MarTec met als thema ‘startups’. Gedurende de avond zullen drie veelbelovende startups  aan het woord komen, allen verwant aan de scheepsvaart en -bouw, te weten PENTAR, we4sea en Skoon Energy.

 • Dagexcursie: Feadship

  Vrijdag 11 januari zullen wij een kijkje nemen bij Koninklijke de Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. Koninklijke de Vries is onderdeel van het welbekende Feadship en zij zullen ons een dagje inzage geven in de wereld van de superjachten.

 • Symposium Lunch Lecture: Accelerated Concept Design

  Froude will host another lunchlecture in honour of our symposium. For this lecture we invited C-Job Naval Architects with their maritime designer awards Accelerated Concept Design to tell us more about ship design in 2050. Nominee data scientist Roy de Winter will present ship optimization from a different perspective. Roy has a background in informatics & data science. His view on ships as a mathematical optimization problem is somewhat different than the classical design spiral. The combination of this optimization problem with high-performance computing results in real-time practical application. Keen to know more?

  P.S. Don’t forget to suscribe for the symposium --> https://symposium.froude.nl/registration

 • Flits 2019

  Heb jij zin om een sneeuwpop te maken die op Saskia lijkt? Wil jij graag door de sneeuw rollebollen met Maarten? Of heb je altijd Koen al met een Yeti willen zien vechten? Van 1 tot en met 10 februari zullen we met een groep Froudianen afreizen naar het Franse Valmeinier voor Flits 2019! Vanaf nu kun je je inschrijven door op Registreren te klikken. Let op dit is alleen voor Froude leden! 

 • Flits Gadgets

  Vul dit formulier in om aan te geven of jij het Flits-gadget pakket wilt en aan welke dagactiviteiten je mee wil doen.

 • Lunchlezing: Hullvane

  Draagvleugels bestaan reeds sinds het jaar 1900. Er is echter slechts één bedrijf dat draagvleugels inzet om de weerstand van waterverplaatsende schepen te verlagen, en dat is Hull Vane BV, gevestigd in Wageningen. Dit bedrijf verkoopt, ontwerpt en bouwt de gepatenteerde onderwatervleugel die uitgevonden is door Piet van Oossanen.

 • MAC Vrouwendiner

  Ook dit jaar organiseert de MAC weer een diner voor alle vrouwelijke maritiemers.
  Samen met vrouwen uit de industrie zullen we genieten van een heerlijk diner bij de Kurk.
  Het diner bestaat uit een soepje vooraf, en wordt vervolgd door een buffet. Hierbij kun je smikkelen van zowel vlees, vis als vega.
  Afgesloten zal worden met een lekker nagerecht, en 2 drankjes zullen erbij inbegrepen zijn. 

 • Symposium: Looking back from 2050

  On Tuesday the 19th February a Symposium will be held. The theme, ‘Looking back from 2050’ is encouraged by Blueprint 2050 of the Nationaal Instituut voor Scheepsvaart en Scheepsbouw (NISS). The attention is focussed on the future of the maritime sector during this anniversary symposium of S.G. “William Froude”, organised at LantarenVenster in Rotterdam.

  In a previous symposium of the Niss, scenarios were developed in Blueprint 2050, and three self-contained underlying themes are recognized regarding the maritime sector: Space, Transport, and Energy. Challenges for engineers shall arise to support a substantial growth and their needs.
  What the world looks like in 2050, we don’t know with certainty. However, in facilitating a world with a significant population pressure, technological breakthroughs must occur. During the day, specialists will outline their view of 2050, and look back on the journey that brought mankind to this 2050. Was it a narrow path or a wide road?

  The day will start at LantarenVenster, and afterwards, it is possible to join a diner.

 • Maritieme Tappers

 • KNVTS Lezing: Watergesmeerde schroefasleiding

  Spreker: Jan Evertsen,  Directeur Mapron Engineering BV

 • Royal Dutch Shell

  On the 5th of March we will be able to visit the refinery of Royal Dutch Shell in Pernis, Port of Rotterdam. 

  Th program for the visit is the following:

 • Maritieme Tappers

 • TBE II All aboard, Antwerp!

  All aboard! Alle hens aan dek en neem je medestudenten mee op sleeptouw. Het is weer tijd om onze vertrouwde omgeving te verlaten en de wijde wereld in te gaan. Jazeker, TBE 2 is een feit. We zullen ditmaal onze grenzen verleggen en de maritieme industrie in Antwerpen verkennen.

 • KNVTS Lezing: Submarine Volume Estimation Tool

  SPREKER: MARIJN HAGE - NEVESBU

 • Maritieme Tappers

 • UNFC Symposium

  16 April komt de innovatie naar het RMI, Lloydstraat 300. Tijdens een symposium wordt gekeken naar het innoveren van alle maritieme objecten. Vier sprekers zijn aanwezig om jou alles uit te leggen over hoe zij binnen hun bedrijf van een goed idee naar een uitgewerkt concept komen! Dit is dus ook interessant voor jou! Jij bent namelijk welkom. Via de website kan je een ticket kopen voor slechts 5 euro! Dit is om de kosten te dekken van de koffie, thee en lunch voor de hele dag! Achteraf is een bedrijvenmarkt voor studenten om stage's te zoeken, daar is iedereen ook van harte voor uitgenodigd!

 • KNVTS Lezing

 • Lunchlezing: OOC

  Op 24 april zal Our Oceans Challenge een lunchlezing komen geven over hun werkzaamheden. Met het kickstarten van startups in de offshore industry proberen zij de industrie sneller te verduurzamen.

 • MBE 115: Sirkel av Scandinavia

  Locatiebekendmaking MBE 115

 • Maritime Match Day

  Ga naar mmd.froude.nl om je in te schrijven voor dit evenement.

 • Lunchlezing Gusto MSC

 • Lustrum Gala

 • Excursie SEW Eurodrive

  SEW Eurodrive is een Duits bedrijf wat actief is in de aandrijftechniek. Allerlei soorten aandrijfmachines worden geproduceerd in verschillende soorten en maten. Weinig maritieme studenten zullen bekend zijn met dit bedrijf, maar dat maakt het niet minder interessant. Scheepsproductie wordt gekenmerkt door lange doorlooptijden op de werf en veel one-off designs. Dit betekent dat er veel tijd verstrijkt tussen het bestellen en opleveren van een schip. Aandrijfmachines, daarentegen, zijn veel kleinere werktuigen met een korte doorlooptijd en grotere mate van standaardisatie. Procesoptimalisatie krijgt hierdoor een hele andere betekenis en heeft veel potentie voor dit soort fabrieken; geavanceerde productiefilosofieen als ‘Lean Maunfacturing’ en ‘Industry 4.0’ staan hoog in het vaandel binnen dit bedrijf. Kijk hier voor meer bedrijfsinformatie en hun producten.

 • IFBT

  Twee jaar geleden vond het al eens plaats: het Interfacultaire Beerpong Toernooi! Op 6 juni zal de strijd tussen de verschillende studieverenigingen losbarsten in het Lagerhuysch. Maak een team van vier personen, verzin een pakkende teamnaam en strijd voor Froude tegen de rest (Life, Variscopic, ETV en Hooke).

 • Lunchlezing Bureau Veritas

  Future shipping and the environment, 2020 & beyond!

 • Familie excursie 115

  Dinsdag 18 juni zullen wij met een groep van 25 Froudianen en 25 ouders (of opa's, oma's, broers, zussen, ooms, tantes of wat) op excursie gaan. Hierbij zullen wij bezoek brengen aan het Damen Verolme, de oude Keppel werf, en de Happy Buccaneer (van Biglift) die daar voor onderhoud ligt.

 • Ontwerpdag 115

  Als eerstejaars ben je nu hard bezig met het klussen van een drijvend object die tijdens de Ontwerpdag op 19 juni zal worden beproefd of ie wel blijft drijven. 

 • Eerstejaarsweekend

  Met de uitslag van het eindexamen achter de rug verdwijnt de middelbare schooltijd in je kielzog en lonkt een nieuwe levensfase voor de boeg! In deze nieuwe fase zal je vele nieuwe vrienden maken, vaardigheden opdoen en alle ins en outs van de scheepsbouw leren kennen. Voordat je van wal kan steken kan je genieten van een lange en welverdiende vakantie. Als afsluiter van deze vakantie en als start van je studententijd organiseeren we het eerstejaarsweekend voor alle aankomende studenten maritieme techniek! 

 • Ouwe Lullen BBQ

  Wil je de aankomend eerstejaars alvast even ontmoeten zodat je weet wie je volgend academisch jaar kunt aanschieten voor koffie in het hok?

 • Wissel ALV

 • KIVI lezing

 • IMarEST lecture

  The Netherlands armed forces have adopted the Operational Energy Strategy in order to reduce the dependency of operations on their logistic supply lines of fuel and reduce the impact of their operations on the environment. In this lecture, the Defence Materiel Organisation will discuss the developments in the future Royal Netherlands Navy fleet in support of this energy transition, through two case studies: the propulsion and power generation plant of the future frigate and the power generation plant of the future hydrographic survey vessel. For the future frigate various hybrid propulsion configurations have been compared on basis of energy efficiency and various performance parameters. The control strategy turns out to provide opportunities to find a good trade-off. For the future hydrographic survey vessel, various future technologies, such as batteries, fuel cells and combustion engines running on alternative fuels have been investigated. The results of both studies will be discussed.

 • Monaco Yacht Show 2019

  Op 25 t/m 28 september 2019 zal de Monaco Yacht Show plaatsvinden. Van Amels (Damen) hebben wij voor 30 studenten twee dagkaarten beschikbaar gesteld gekregen voor deze show!

 • KNVTS Lezing: De Sleipnir van Heerema Marine Contractors

  SPEAKER: SIPKE SCHUURMANS, PROJECT DIRECTOR SSCV SLEIPNIR, HEEREMA OFFSHORE SERVICES 

 • TBE I : Fantastysk Friesland

  Op 10 en 11 oktober zullen wij met 24 studenten afreizen naar het Fantastyke Frieland. We zullen hier een viertal hoog technologisch en gerenomeerde bedrijven bezoeken. De bedrijven die we zullen gaan bezoeken zijn:
  - Hutting Yachts
  - Thecla Bodewes Shipyards
  - Wajer Yachts
  - Windpowercentre

 • KIVI lezing

 • IFF

  Samen met S.V. LIFE, ETV, W.I.S.V. 'Christaan Huygens' en de Mijnbouwkundige vereeniging organiseert Froude het Inter Facultaire Feest.

 • Statica tentamen training

  Ben jij ook zo zenuwachtig voor je eerste statica tentamen? Op 1 November vindt de Statica Tentamentraining plaats.Van tevoren wordt er via de mail al een aantal opgaves gestuurd die je moet voorbereiden voor de training. Tijdens de tentamentraining loop je alle stof nog even door, maak je nog meer oefenopgaven en is er ook tijd voor vragen. Kortom, alles wat je moet weten om zelfverzekerd de tentamenzaal in te lopen!
  De training wordt gegeven door de afgestudeerde werktuigbouwer Martijn van Boven, welke tevens een aantal jaar als student-assistent heeft gewerkt bij de eerstejaarsvakken. Veel succes alvast!

 • Damen Business Course

 • Dies receptie

 • IMarEST lecture

  Details to be announced.

 • Dies feest

 • Dies Diner

  Kom dineren bij het 't Zalmhuis! 

 • Eerstejaars excursie MARIN

  Ben je een eerstejaars? Wil je meer weten over de Maritieme industrie? Weet je nog niet wat het Marin is? 

 • KIVI / KNVTS lezing

 • Dagexcursie: Royal Huisman Shipyards BV

  Wearde Froudiaanen,

 • KIVI lezing

 • Flits 2020

  Ieder jaar na de tweede tentamenweek vertrekt een groep Froudianen richting het zuiden om de koude Alpen op te zoeken. Tijdens FLITS (Froude Let It Snow) wordt er een week lang geskied, geboard, gesleed en natuurlijk een klein beetje gefeest. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals racletten en natuurlijk de legendarische pisteborrel!

 • Feedbacklunch eerstejaars

  Gedurende deze lunch zal samen met de eerstejaars een feedback moment zijn voor het tweede kwartaal. Meer informatie volgt...

 • KIVI lezing

 • TBE II

  Onder voorbehoud zal op deze dagen zal de tweede tweedaagse binnenlandse excursie plaatsvinden. Meer informatie volgt nog.

 • KIVI lezing

 • KIVI lezing

 • Feedbacklunch oudere jaars

  Gedurende deze lunch zal samen met de tweedejaars en ouder een feedback moment zijn voor het derde kwartaal. Meer informatie volgt

 • KIVI lezing

 • MBE

  Deze week zal de meerdaagse buitenlandse excursie plaatsvinden, meer informatie volgt.

 • IWR

  Op de jaarlijkse International Waterbike Regatta zal Froude vertegenwoordigd worden namens ons dispuut DWT (Delft Waterbike Technology), meer informatie volgt.

 • ALV

  Algemene leden vergadering van het S.G. "William Froude"

 • KIVI lezing

Download onze activiteiten naar je eigen kalender

Download kalender

of voeg de feed zelf toe door gebruik te maken van de volgende URL:

https://froude.nl/nl/activiteiten/feed