Excursie SEW Eurodrive

Evenement type:  excursions
Locatie:  SEW Eurodrive Rotterdam
Datum:  24 mei 08:30  t/m  13:00  uur
Excursie SEW Eurodrive

SEW Eurodrive is een Duits bedrijf wat actief is in de aandrijftechniek. Allerlei soorten aandrijfmachines worden geproduceerd in verschillende soorten en maten. Weinig maritieme studenten zullen bekend zijn met dit bedrijf, maar dat maakt het niet minder interessant. Scheepsproductie wordt gekenmerkt door lange doorlooptijden op de werf en veel one-off designs. Dit betekent dat er veel tijd verstrijkt tussen het bestellen en opleveren van een schip. Aandrijfmachines, daarentegen, zijn veel kleinere werktuigen met een korte doorlooptijd en grotere mate van standaardisatie. Procesoptimalisatie krijgt hierdoor een hele andere betekenis en heeft veel potentie voor dit soort fabrieken; geavanceerde productiefilosofieen als ‘Lean Maunfacturing’ en ‘Industry 4.0’ staan hoog in het vaandel binnen dit bedrijf. Kijk hier voor meer bedrijfsinformatie en hun producten.

SEW Eurodrive heeft Froude een unieke kans aangeboden, om ons uit te nodigen in zowel Rotterdam als Shanghai. Hierdoor kunnen de deelnemers van de Grote Reis de organisatie van een Chinese fabriek direct vergelijken met die van een Nederlandse. Aan het einde van het productieproces verkopen beide fabrieken werktuigen met dezelfde vermogens en specificaties. Echter, hoe deze machines geproduceerd zijn, is volledig afhankelijk van de locatie waar ze gebouwd worden. Dit is dus een unieke kans om het verschil tussen China en “Europa” direct te kunnen meten.

Op vrijdag 24 mei zal deze excursie plaatsvinden van 09:00 tot 12:30. Er zal afgesloten worden met een lunch bij SEW Eurodrive. Aangezien deze excursie in het thema van de Grote Reis valt, zullen de deelnemers voorrang krijgen en daarnaast gratis mee kunnen. Maar ook de reguliere Froudianen geven we een kans om dit bedrijf te bekijken en kunnen zich inschrijven voor de standaarddeelnemersbijdrage van €5,- .

De inschrijvingen zullen sluiten op vrijdag 3 mei.