TBE II All aboard, Antwerp!

Evenement type:  excursions
Locatie:  Antwerpen
Datum:  14 maart 08:00  t/m  18:00  uur
TBE II All aboard, Antwerp!

All aboard! Alle hens aan dek en neem je medestudenten mee op sleeptouw. Het is weer tijd om onze vertrouwde omgeving te verlaten en de wijde wereld in te gaan. Jazeker, TBE 2 is een feit. We zullen ditmaal onze grenzen verleggen en de maritieme industrie in Antwerpen verkennen.

Antwerpen heeft een diverse aanbod aan maritieme bedrijven. Zo zullen we DEME bezoeken die zijn gespecialiseerd in baggeren en bezig zijn met milieusanering. Ook zal het innovatieve Exmar aan bod komen, waar ze veel bezig zijn met het toepassen van LNG.

Als we dan toch in Antwerpen zijn, moeten we natuurlijk wel de Port of Antwerp bezoeken. Hier te vinden is ook EDR (Engine Deck Repair) waar ze scheepsreparaties uitvoeren.  

Om het rijtje af te maken zullen we op bezoek gaan bij het Waterbouwkundig laboratorium. Dit is een expertisecentrum voor onderzoek en adviesverlening over waterbouwkundige, nautische, hydraulische, sediment gerelateerde en hydrologische vraagstukken.

Mis het schip niet en schrijf je snel in!

Inschrijvingen openen op maandag 25 februari om 13:00. Ze sluiten op 6 maart 23:59. Op 7 maart hoor je dan op je mee kan!