Dagexcursie Rotterdamse Haven

Evenement type:  excursions
Locatie:  Rotterdamse haven
Datum:  22 maart 09:00  t/m  15:00  uur
Dagexcursie Rotterdamse Haven

Op donderdag 22 maart is er weer een dagexcursie! Dit keer zullen we een offshore bedrijf in de haven van Rotterdam bezoeken en krijgen we aansluitend een lezing over het havenbedrijf zelf!

We beginnen de ochtend bij Hollandia Offshore, waar op dit moment de laatste hand wordt gelegd aan de twee transformatorstations voor het KriegersFlak wind park op de Oostzee. Het doel van de transformator stations is het verhogen van de uitgaande spanning van de windturbines naar de nestspanning van Denemarken. Naast het hoogspanningssysteem zijn er een groot aantal hulpsystemen nodig voor bijvoorbeeld laagspanning, luchtbehandeling en brandblus systemen. Daarmee is een transformator station minstens zo complex als een schip. Het grootste verschil is dat het transformator station onbemand is en niet terug kan naar de haven voor reparaties. Dit legt weer veel druk op de kwaliteit die door Hollandia geleverd moet worden.
Fridus Rijnten, afgestudeerd Maritieme Techniek in 2000, zal ons ontvangen en samen met het projectteam meenemen in de bijzondere uitdagingen die bij dit soort projecten horen en hoe ze daarmee omgaan.

Na de lunch krijgen we vanuit Port of Rotterdam een presentatie over de Rotterdamse haven en het maritieme / offshore segment die uiteraard sterk aanwezig is in de haven. Twan Romeijn, een business analist in de maritieme en offshore industie, zal hier ons meer over vertellen.

We zullen rond 9 uur vertrekken en zijn rond een uur of 3 weer in Delft.

Met mijn inschrijving machtig ik de penningmeester een bedrag ter hoogte van €5,- af te schrijven van mijn rekening.