FUN Casedag

Evenement type:  seminars
Locatie:  Bouwcampus
Datum:  21 februari 09:00  t/m  17:30  uur
FUN Casedag

Op woensdag 21 februari zal er een nieuw evenement plaatsvinden in de Bouwcampus! Op deze dag wordt de eerste FUN (Froude-UNFC-NES) Casedag georganiseerd in samenwerking met de twee studieverenigingen van HBO Maritieme Techniek. Het evenement wordt georganiseerd als nieuwe invulling van de Casetour en mede mogelijk gemaakt door Damen Schelde Naval Shipbuilding en C-Job Naval Architects.

Het programma zal in de ochtend bestaan uit twee grote cases waar plek is voor twee keer 60 studenten. Deze cases worden georganiseerd door:

  • C-Job Naval Architects: Wind-geassisteerde schepen zijn wellicht de toekomst, maar hoe ontwerpt men dit soort schepen? Waar moet je rekening mee houden? Wat voor invloed heeft deze verandering op het ontwerpproces? Dit zijn de vragen die jij zal gaan beantwoorden tijdens de case van C-Job!
  • Damen Schelde Naval Shipbuilding: Een innovatieve case over de bouwstrategie van een Sigma-fregat op een buitenlandse partnerwerf. Aan de hand van een aantal eisen moet jij bepalen hoe het schip optimaal gebouwd kan worden.

In de middag zullen er vervolgens vijf kleinere cases zijn waar plek is voor 20/25 studenten per case. Hiervan zijn al de volgende cases bekend:

  • Bureau Veritas: 3D-printen is een nieuwe techniek die de productiemethoden van de scheepsbouw radicaal zal veranderen. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft, is het jouw taak om nieuwe regels en richtlijnen voor een 3D-geprinte schroef te bepalen, van atomair niveau tot ware grootte!
  • Feadship: Tijdens de case study maak je deel uit van een Carte Blanche Design team. Als teamlid vertaal je unieke klantvoorkeuren naar een haalbaar ontwerp dat de verwachtingen van de klant overtreft. Elk team kiest een kaart met de naam van een beroemdheid. Op basis van jou kennis van deze personen, ontwerpt u een op maat gemaakt superjacht. 
  • Koninklijke Boskalis: Het ontmantelen van offshore platformen met behulp van zwaar lading schepen.
  • Nevesbu: Als ontwerper zal jij de wensen van een klant moeten vertalen naar een conceptontwerp. Ontdek hoe jij snel en effectief tot het juiste scheepsontwerp kan komen!
  • Royal IHC: Arctic Dredging; Door klimaatveranderingen openen nieuwe vaarroutes in het noorden. Dit vraagt om extra havens en onderhoud in de Arctische gebieden. Het uitbaggeren in arctische condities vraagt om een nieuwe generatie innovatieve baggerschepen en oplossingen.

De dag is voor iedereen toegankelijk en er zal dan ook een mix zijn van zowel HBO als TU-studenten, en van eerstejaars tot masterstudenten. Het is geheel vrijblijvend om te kiezen of je een hele dag aanwezig bent of alleen een dagdeel.

De dag zal inclusief ontvangst met koffie en thee, een lunch en een afsluitende borrel zijn. Deelname zal gratis zijn!

Inschrijven kan tot aanstaande vrijdag via deze link!