Kalender

 • MAC - Trampoline

  Aankomende 22 maart willen we met zo veel mogelijk dames van Froude gaan trampoline springen in Rotterdam. Nog snel even voor de tentamens alle stress uit je lijf springen, en nadien nog iets drinken in Delft.

 • Dagexcursie Feadship

  Feadship is een grote speler in de wereld van superjachten. Ze genieten wereldwijd van grote erkenning en ontvangen ook regelmatig prijzen voor hun jachten! 

 • KNVTS: De ontwikkelingen bij Allseas

  Op donderdagavond 23 maart heeft de KNVTS wederom een interessante lezing georganiseerd met als onderwerp 'de ontwikkelingen bij Allseas'. Ons erelid, de heer Heerema, president en oprichter van Allseas, zal de lezing gaan geven. Hieronder een korte beschrijving van de lezing.

 • Casedag SMT

  On the 31th of March, a CaseTour is organized for end-bachelor and master-students. We will visit two thriving companies who are dealing with complex solutions; Nevesbu in the morning and Mocean during the afternoon including the Friday drink at the company. We will leave Delft at 08:00 am and are aiming to be back at 06:30 pm.

 • ALV

 • Brunel Winactie

  Beste Froudianen,

 • KIVI - Harnessing The Vortex

 • MOCE 2017

  MOCE is het carrièreplatform voor de maritieme, offshore en energie industrie waar werkgevers en opleidingsinstituten in contact komen met (young) professionals, starters, studenten en scholieren van alle opleidingsniveaus.

 • KNVTS: Standaard sleephopperzuigers

  Onderwerp: De ontwikkeling en bouw van de Easydredge en Beagle.

 • Seminar DOB-academy

  On Friday 21 April 2017, De Oude Bibliotheek Academy organises a new seminar: “Building on experience – not everything goes as planned…”. On this day TU Delft students, young professionals and experts from the field and research will come together to share knowledge and discuss lessons learned in offshore energy projects.

 • 's WereldS-Café

  Tentamens zijn voorbij, tijd voor pils. Dat kan natuurlijk niet zonder een hapje! Kom deze eerste maandag na de tentamens mee genieten van een avond vol nieuwe ontdekkingen. Proef speciaal-biertjes, ervaar heerlijke hapjes van de Tabakcieen bewijs dat jij het meest van de wereld af weet!

 • Lunchlezing Marine - MAC

  Ben jij benieuwd wat een carrière bij de marine inhoudt en hoe zich dat verhoudt tot een master opleiding op de TU Delft? Kom dan naar de lunchlezing op 26 april in collegezaal B! Geertje Oskam is systeem verantwoordelijk officier voor de platform systemen op Zr. Ms. Karel Doorman en zal ons komen vertellen over haar loopbaan en motivatie om te kiezen voor de marine.

 • Koningsvaart

  Beste mede-Froudianen,

 • MBE

  Jaaaa de locatie is bekend! We zullen met een mooie groep van 35 maritiemers afreizen naar het verenigd koninkrijk. Mocht je de bekendmaking gemist hebben dan kan je hier alsnog het filmpje bekijken.

 • KIVI - Symposium - graceful demolition

  Circular Economy is this year’s central theme of KIVI, and in that light the sections Maritime Technology & Offshore Technology of KIVI have organized this symposium

  Even today, ships and structures are beached and demolished in a manner way below standards with respect to Health and Safety and environmental pollution. 

  We can do better! 

  In Graceful Demolition we will address 
  • Means and standards to carry out decommissioning and removal in the offshore industry 
  • Ship breaking, or preferably ship recycling in the maritime industry. 
  • Design for demolition, for sustainable use of materials.

  Graceful Demolition is not a pipe dream; there is definitely a business case in the emerging circular demobilization market. 

 • MACarena - Cocktail borrel

  Lieve meiden,

  De MAC goes MACarena op dinsdag 16 mei!
  Vanaf 18hr zal namelijk de enige echte jaarlijkse cocktailborrel plaatsvinden in het Lagerhuysch.

  Met als thema: MACarena!

  Dus kleed je zomers aan en kom onbeperkt cocktails drinken voor maar 6€!

  Het bestuur zal een speciale act verzorgen voor jullie die jullie natuurlijk niet willen missen!

  Verder is het belangrijk dat je zelf zorgt voor een goede bodem, er kunnen geen pizza’s besteld worden. Wel zullen er kleine hapjes geserveerd worden.

  Kusjes, de MAC

  Ps. Drink je geen alcohol, vink dat dan even aan zodat we kunnen zorgen voor een gepast alternatief!

 • 3mE Hockey-Drieluik

  Waarde Froudiaan,

  Na een weergaloze editie vorig jaar zal er ook dit jaar weer gehockeyd worden om de befaamde gouden stick! Als titelverdedigers zullen wij ten strijden trekken tegen WB en KT in een hockeydrieluik om te bepalen wie de beste vereniging van 3mE is (hoewel we dat eigenlijk al weten natuurlijk. 

  Het programma ziet er als volgt uit:
  16:15 Leeghwater-Variscopic
  16:45 Variscopic-Froude
  17:15 Froude-Leeghwater

  Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan snel in! 
  Heb je andere talenten, neem dan een lekker biertje mee en wat toeters en bellen en kom ons naar de overwinning schreeuwen! 
  We zien jullie graag 17 mei om 16:00 op het sportcentrum.

  De HoCo

 • Lunchlezing Heesen Yachts

 • Career workshop - The logical next choice after graduation

  Only for master students.

 • IWR Gdánsk / Ilawa

  Het International Waterbike Regatta (IWR) is, zoals de naam al zegt, de wedstrijden voor de waterfietsteams voor alle Europese maritieme opleidingen. Dat betekent dat er geracet wordt met high-end waterfietsen, maar dat is niet het enige!
                  Een traditie van het IWR is dat er onbeperkt bier is (er is al 5000 liter ingeslagen) en dat er behoorlijk wordt gefeest. Een deel is bezig met de techniek, maar een groter deel is 's avonds en 's nachts actief om een goed feestje te bouwen en houdt dat tot de late uurtjes vol, om de volgende dag een reparatiebiertje te vinden bij de 24-uurstap. Natuurlijk kan er ook de stad in worden gegaan om het nachtleven te proeven!
                  Dit jaar is het IWR in Ilawa (Polen) van 24 tot 28 mei. Heb je zin om met een groep vrienden mee te gaan en Froude te vertegenwoordigen in het buitenland? Geef dan je interesse aan via de lijst naast het Froudehok of spreek Maarten aan!

 • MMD

  Voor meer informatie zie: mmd.froude.nl

 • KIVI - High Sea Harvesting

  Zeewier kan een oplossing bieden voor de vraag naar energie van de alsmaar groeiende wereldbevolking. In samenwerking met andere TO2-instituten heeft het MARIN bijgedragen in dit onderzoek naar het op grote schaal verbouwen van zeewier door de hydrodynamische prestaties onder het oog te brengen.

 • BiercantuS-Café

  De dagen worden steeds warmer; de zomer komt eraan. Dit betekent dat de allerlaatste S-Café in zicht is. Op 8 juni houden we op de Corbulo de grand finale en pakken we groots uit met de eerste BierCantuS-Café ooit! Voor 7,50 kun je onbeperkt genieten van drankjes en hapjes en de mooiste klassiekers uit volle borst meezingen met je maritieme makkers!

 • EJW Mentor verkiezingen

  Mentoren koppels gezocht

 • Planningsmoment Bachelor

  Dit evenement is voor alle bachelor studenten die die zich afvraagt welke vakken hij komend semester wil gaan volgen. Vaak zie je dat je niet de juiste keuzes maakt en daardoor je voorgenomen vakken niet helemaal afrond zoals je wilt.
  Door de ervaringen van studieadviseurs, docenten en studenten wordt je geholpen om de vakken te selecteren voor volgend semester. Daarna kun je je inschrijven voor de vakken.

  Dit vindt plaats in de Emile Truijen zaal.

 • SMT: End of year BBQ

  To end the year, SMT will organize a BBQ for you! Behind the Lagerhuysch we'll welcome you to review the year, have a beer and a laughter.

 • Salsa-workshop

  Ben jij bij veel ALV's geweest en ook van de heerlijke taarten van de TaBakcie genoten? Kom naar de Salsa-workshop om die extra calorieën weg te dansen. De TaBakCie heeft deze workshop voor jullie georganiseerd en niemand minder dan onze eigen maritieme docent Kaminski zal de workshop verzorgen!

 • Familie excursie Royal IHC

  VANAF NU KAN JE OOK ZONDER INTRODUCEE DEELNEMEN AAN DE EXCURSIE!

 • Ontwerpdag

  De afsluiting van het eerstejaarsproject wordt grandioos gehouden op 23 juni tijdens de SOP-Ontwerpdag. De geconstrueerde kranen zullen beproefd worden tot zij bezwijken en er is een prijs voor de best berekende kraan.

 • Studiebroodje Leo

  Ben je hard aan het studeren? Dan moet je genoeg voedingstoffen binnen krijgen. Om jou wat te ontlasten kan je nu voor donderdag in de lunch broodje Leo bestellen! In de lunch kun je die op halen in het bestuurshok van Froude.

 • Studiebroodje Leo

  Ben je hard aan het studeren? Dan moet je genoeg voedingstoffen binnen krijgen. Om jou wat te ontlasten kan je nu voor donderdag in de lunch broodje Leo bestellen! In de lunch kun je die op halen in het bestuurshok van Froude.

 • Studiebroodje Leo

  Ben je hard aan het studeren? Dan moet je genoeg voedingstoffen binnen krijgen. Om jou wat te ontlasten kan je nu voor donderdag in de lunch broodje Leo bestellen! In de lunch kun je die op halen in het bestuurshok van Froude.

 • Oude Lullen BBQ

  De zon begint de schijnen, het college jaar komt tot einde en het mooiste moment van het jaar komt weer dichterbij: De oude lullen BBQ. Dit jaar is de BBQ uitgebreid met een pubquiz vooraf! Test je kennis en ga de strijd aan met de nieuwe nulletjes!

 • KIVI Lezing: Pulling the Ropes

  Beschrijving van de lezing:

 • SjaarS-Café

   

 • Lunchlezing Critical Minds

  Op donderdag 21 september is de eerste lunchlezing. Critical Minds komt ons vertellen hoe ze projecten verbeteren en processen optimaliseren bij andere bedrijven. De lezing wordt gehouden in de lunchpauze om 12.30 en uiteraard is er een gratis broodje Leo! Ook een hardwerkende student moet lunchen, dus kom allemaal langs voor een leerzame lezing!

 • IFF 2017: Let's Go Bananas, Escalation In Your Pyjamas!

  On the 27th of September, the inter facultary party organised by the study associations S.G. 'William Froude', Delft Mining Association, W.I.S.V. 'Christiaan Huygens', Electrotechnische Vereeniging and S.V. LIFE will return!

  Line-up:
  22.00-23.30 Thymen Bøyd
  23.30-00.10 Barry Badpak
  00.10-2.00 Team Sowieso
  02.00-04.00 DJ Techtix

  Tickets can be bought at the study associations for €3,- and at the door for €5,-. The minimum age is 18.

  Happy Hour: 22:00-23:00
  Free wardrobe
  Lorre Delft

 • Monaco Yacht Show

  Jaarlijkst wordt de Monaco Yacht Show georganisserd. Dé show voor de grootste en duurste superjachten uit de gehele wereld waar de elite en jij een kijkje kunnen nemen! De perfecte manier om even bij te komen van de eerste weken college na de zomer. Amels heeft ook dit jaar kaarten beschikbaar gesteld voor Froude om met een delegatie aanwezig te zijn. De kaarten zijn dan ook het enige wat geregeld wordt. Dat betekend dus dat vervoer, overnachting en eten zelf geregeld zal moeten worden.

 • KNVTS Lezing: Strangers in ballastwater

  Op 28 september 2017 wordt er weer een lezing georganiseerd door de KNVTS. De spreker zal ingaan op de volgende punten:

 • ALV

   

 • TBE I: Met z'n allen schateren op de Zeeuwse wateren

  Met z'n allen schateren op de Zeeuwse wateren!

 • KIVI Lezing: Sloshing about boiling point

  Vooraf is er een broodje en soep en het Lagerhuysch, na de lezing zal er een borrel zijn in het Lagerhuysch.

 • Lunch ALV

  Op maandag 26 oktober zal het 114e bestuur een ALV houden.
  De ALV zal plaatsvinden op in instructiezaal G op 3mE.
  De ALV begint om 12:45.

 • Flits 2018

   

 • KNVTS Lezing

  Aankomende lezing zal gaan over Robotica, wat een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomst van de maritieme wereld.

 • Lunchlezing Royal HaskoningDHV

  Op dinsdag 31 oktober is er weer een lunchlezing. Dit keer komt Royal HaskoningDHV langs om wat te vertellen over hun werkzaamheden. Het bedrijf is vooral bekend onder civielers, maar juist daarom komen er twee afgestudeerde maritiemers (scheepshydromechanica) wat vertellen over de aansluiting op onze studie. 

 • Boeken Q2 online!

 • Broodje Leo!

  Ben je hard aan het studeren? Lekker bezig! Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze drukke weken waarin je hersenen hard werken. Aanstaande dinsdag zijn wij bereid om een voor jou een broodje Leo te halen om er zeker van te zijn dat je hersenen goed gevoed worden. Dinsdag in de lunch kun je het broodje dan ophalen in het bestuurshok van Froude.

 • KIVI Lezing: Rest in Peaces

  Beschrijving van de lezing:

 • Dies Diner

  Maandag 13 november zal de Dies week geopend worden met een luxe diner bij restaurant De Dagvisser in Den Haag. Hier zal voor een grote groep Froudianen een luxe drie gangen menu (inclusief twee consumpties) bestaande uit vlees, vis of vegetarisch geserveerd worden. Het thema van dit diner is Black Tie en de kosten zullen slechts €28,- per persoon zijn. 

 • Dies Activiteit Lasergamen

  Lieve Froudianen,

 • Diesreceptie

  Op 17 november zal er wederom een Dies receptie plaatsvinden. Dit jaar zal deze gehouden worden in café PSOR (Stevinweg 1, 2628 CN Delft). Bij deze gelegeheid kunt u het bestuur feliciteren met haar constitutie. 

 • SMT Study Trip

  Dear Students,

 • KNVTS Lezing "Robotics" inclusief dronedemonstratie!

  The lecture of the KNVTS has the subject “Robotics”, which is going to play an important role in the maritime industry in the coming years. Alex Noordstrand, Director of the company Fleetcleaner will give a presentation about the robot they use to clean ships hulls while being in port. Arjen Dekker, General Director from Shipyard Slob will give a presentation about the robot welding machine they use and David Knukkel, CEO of RIMS (Robotics In Maintenance Strategies) will give a presentation about inspections of enclosed spaces with drones. Those who are interested in a live demonstration of the drone and would like to give it a try to fly one, are welcome around 17.30, one hour before the regular dinner and presentations.

 • Jaartrui 114

  Lieve Froudianen,

 • Dagexcursie Wärtsilä

  Op donderdag 30 november gaan we op excursie naar Wärtsilä in Drunen waar we een uitgebreid programma krijgen!

 • MAC Cocktail borrel

  Donderdag 30 november zal er weer een Cocktailborrel worden georganiseerd door de MAC! Voor slechts 7 euro geniet je onbeperkt van de meest heerlijke zelfgemaakte cocktails. Voor de nodige entertainment zal ook worden gezorgd. Het is de perfecte gelegenheid om onderling even met elkaar te bonden als maritieme vrouwen. Behalve een paar kleine snacks zal er geen eten zijn, dus eet zelf vooraf! Indien je er graag bij wilt zijn, maar geen alcohol wilt drinken, dan ben je natuurlijk alsnog van harte welkom! De prijs wordt dan ook 4,50 euro in plaats van 7. Geef dit aan het begin van de avond dan aan bij de commissie. 

 • Lunchlezing De Haas

  Op dinsdag 5 december komen De Haas Maassluis en Ginton Naval Architects een lezing geven over de Seagull-301.

 • Bachelorplanningsmoment

  Beste studenten,

  Op 6 december in de lunchpauze staat er een bachelor planningsmoment op het programma in zaal H. 
  Dit moment is bedoeld voor studenten die niet nominaal studeren en hulp kunnen gebruiken bij het plannen van de bachelor. 
  Het komt namelijk veelvuldig voor dat studenten niet aan het BEP of de master mogen starten omdat ze nog een vak moeten halen. Dit is natuurlijk zonde.
  Daarom is het handig om een realistische bachelorplanning te maken om dit te voorkomen! 

  Bij aanmelding krijg je een document toegestuurd van de Commissaris Onderwijs om wat overzicht te verkrijgen en een goed beeld van de ervaren werklast te krijgen.
  Hiermee kun je naar het planningsmoment komen en zullen al je laatste vragen beantwoord worden. Een broodje zal verzorgd worden!

 • EersteJaarsDiner

  Lieve Sjaars,

 • Gele onderzeeërS-cafe

  Gele onderzeeërS-café

 • Kivi Offshore lezing

  Lieve Froudianen,

 • KNVTS Lezing i.s.m. KIVI

  Meer informatie over deze lezing zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden. 

 • ALV

   

 • Jaarboek 113

  Jaarboek 113

 • Commissie-interesseborrel

  Op dinsdag 19 december is de commissie-interesseborrel!

 • Na bestellen jaartrui 114

  Lieve Froudianen,

 • Eerstejaarsexcursie MARIN

  Beste Eerstejaars,

 • SMT Pub Crawl

  On the 20th of December SMT will pre-celebrate Christmas by organising a pub crawl with an extraordinary hats theme! Everyone will be served a welcome drink and a few more. You do not have to register. Be at the Markt at 19:30 with 5 euro cash. 

 • FLITS Gadget(s)

  Beste Flitsers,

  De FLITS nadert snel. En wat is een wintersport zonder awesome gadget? Geen geslaagde wintersport. 
  De commissie heeft hier goed over nagedacht en een mooi gadget voor jullie ontwikkeld! Hoe of wat blijft nog even onbekend, maar zeker is wel dat je de gadget hier kunt bestellen!

  Bij inschrijving machtig je de penningmeester van het S.G. ''William Froude'' om een bedrag van maximaal €20,- af te schrijven van je rekening. 

 • End of year borrel

  Kom gezellig het jaar 2017 afsluiten met je mede Froudianen! 

 • Dagexcursie Thialf

  Op donderdag 11 januari is er een dagexcursie naar de Thialf van Heerema Marine Contractors. Dit is het grootste kraanschip wat ze op het moment hebben en heeft een liftcapaciteit van ruim 14.000 ton. We krijgen aan boord een presentatie over het bedrijf zelf en een rondleiding.

 • KIVI Lezing: Comfort on the Rocks

  Beschrijving van de lezing:

 • Aanmelden onderwijs

  Meld je aan voor onderwijs semester 2!

  Vanaf vandaag, 15 december, kun je je inschrijven voor de vakken uit kwartaal 3 en 4! Dit kan tot 15 januari. 
  Voor welke vakken moet je je aanmelden? Dat vind je hier!
   

 • Maritieme tappers Lagerhuysch

  Het is weer zo ver. Maritieme tappers in het Lagerhuysch. Komt allen voor een biertje, glaasje fris, bitterballen of loempia's.

 • Flits

 • KIVI Lezing: Plug-in Tow

  Vooraf is er een broodje en soep en het Lagerhuysch, na de lezing zal er een borrel zijn in het Lagerhuysch.

 • Lunchlezing door TU

  Wipke Iwersen, een dame die op eigen kiel al meer dan 1000000 zeemijlen heeft gevaren, is een interessantproject begonnen. "Tegen de wind in rond Antarctica: Ontwikkeling van een onbemand expeditieschip voor de Roaring Forties - met tegenwind als enige aandrijving". 

 • Halfjaarlijkse ALV

  Op donderdag 15 februari zal de halfjaarlijkse ALV plaatsvinden op de Corbulo, de boot naast de Thorboot in de Nieuwe Haven. De inloop is vanaf 17:30 en de vergadering begint om 18:00. Aan het begin van de avond kan er eten besteld worden voor later op de avond.

 • FUN Casedag

  Op woensdag 21 februari zal er een nieuw evenement plaatsvinden in de Bouwcampus! Op deze dag wordt de eerste FUN (Froude-UNFC-NES) Casedag georganiseerd in samenwerking met de twee studieverenigingen van HBO Maritieme Techniek. Het evenement wordt georganiseerd als nieuwe invulling van de Casetour en mede mogelijk gemaakt door Damen Schelde Naval Shipbuilding en C-Job Naval Architects.

 • KNVTS Lezing

  Meer informatie over deze lezing zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden. 

 • Bekendmaking locatie Grote Reis

 • TBE II: Over de kop van Overijssel

  Over de kop van Overijssel!

 • SMT Case Tour

  Dear Students,

 • Lunchlezing Sailing Innovation Centre

  Innovaties voor de Olympische Zeilploeg van 2020

 • KIVI Lezing: Connections Count

  Beschrijving van de lezing:

 • MAC Lunch

  Op 14 maart is er in het Lagerhuysch een MAC-lunch! De MAC gaat zorgen voor heerlijke versnaperingen en wat lekkere sapjes en andere drankjes. Schrijf je in via de knop "Inschrijven", opdat de commissie kan inschatten wat er bereid moet worden. De inschrijvingen sluiten op 13 maart om 12:00 uur. De inloop is tussen 12:45 en 13:00 uur. 

 • Maritieme tappers Lagerhuysch

  Het is weer zo ver. Maritieme tappers in het Lagerhuysch. Komt allen voor een biertje, glaasje fris, bitterballen of loempia's.

 • Future of the Royal Dutch Navy

 • Lecture & case study DOB-Academy

  On the 20th of March there will be an interesting lecture and case study organised about the Offshore Wind Sector in 'De Oude Bibliotheek', the former library of the TU Delft!

 • Maritieme tappers Lagerhuysch

  Het is weer zo ver. Maritieme tappers in het Lagerhuysch. Komt allen voor een biertje, glaasje fris, bitterballen of loempia's.

 • KNVTS Lezing

  Meer informatie over deze lezing zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden. 

 • Dagexcursie Rotterdamse Haven

  Op donderdag 22 maart is er weer een dagexcursie! Dit keer zullen we een offshore bedrijf in de haven van Rotterdam bezoeken en krijgen we aansluitend een lezing over het havenbedrijf zelf!

 • ALV

  Op dinsdag 27 maart zal er een ALV plaatsvinden in het Lagerhuysch op 3mE. De inloop is vanaf 17:00 en de vergadering begint om 17:30. Aan het begin van de ALV kan er eten besteld worden voor later op de avond.

 • Jaarboek 113

  Beste Froudianen,

 • MOCE 2018

 • Grote Reis 2019: Triple Asia

  De bestemming van de Grote Reis 2019 is bekend! In de zomer van 2019 zal een groep van 34 studenten in drie weken kennis maken met de maritieme industrie in China, Zuid-Korea en Japan. Voor een voorproefje, is hier het filmpje te vinden.

  De reis is bedoeld voor (bijna-) masterstudenten, met een minimum van 105 en een maximum van 225 EC op het moment van inschrijven.

  Voor het inschrijven voor de Grote Reis 2019 moeten, naast het invullen van dit formulier, de volgende bijlagen worden toegevoegd:

  - Motivatiebrief
  - Osiris studievoortgang overzicht, gedateerd tussen 1 maart en 29 maart 2018
  - Kopie van paspoort
  - Ondertekend contract ‘Verklaring deelname Grote Reis 2019’

  Inschrijven kan tot 29 maart 2018, 12.30.
  Wanneer er teveel aanmeldingen zijn voor de Grote Reis 2019 zal er voor deelname overgegaan worden op loting. In dat geval is de motivatiebrief bepalend voor deelname aan deze loting.

  Uiteraard zal alle informatie vertrouwelijk worden behandeld. In het geval van uitloting (en het daardoor niet deelnemen aan de Grote Reis) zullen dit inschrijfformulier en de bijgevoegde documenten niet verder gebruikt worden.

  Voor vragen of opmerkingen: grotereis@froude.nl

  Documenten:
  [DOWNLOAD] informatiebrief
  [DOWNLOAD] deelnemerscontract

 • Tentamentraining Sterkteleer

  Ga je deze periode Sterkteleer herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen! Op deze tentamentraining zijn er ook maximaal 10 Froudianen van harte welkom. 

  Een oud werktuigbouwkunde student zal de trainingen geven. Elk onderwerp komt aan bod, waarbij eerst de stof kort herhaald wordt en er daarna kan worden geoefend aan opdrachten zoals je die in het tentamen zou kunnen verwachten. Deze opdrachten worden daarna gezamenlijk besproken.

  De training wordt twee keer gegeven, namelijk op donderdag 29 maart en woensdag 4 april, dus je kan zelf bepalen of je de training graag vlak voor het tentamen volgt of iets eerder. De trainingen zijn van 18:00  t/m  21:30  uur in zaal D van 3mE. 

  De kosten hiervoor bedragen €5,-. Bij inschrijving machtig ik de penningmeester van het S.G. ''William Froude'' om vijf euro van je rekening af te laten schrijven. 

 • Lunchlezing RAMLAB

  Op donderdag 5 april komt RAMLAB een lezing geven over de ontwikkeling en toepassing van het 3D-printen in de (maritieme) industrie.

 • KIVI Lezing: Fueling Statistics

  Beschrijving van de lezing:

 • KNVTS Lezing i.s.m. CEDA

  Meer informatie over deze lezing zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden. 

 • Voetbal- & hockeydrieluik 3mE

  Meer informatie volgt...

 • Koningsvaart

  Beste mede-Froudianen,

 • Maritieme tappers Lagerhuysch

  Het is weer zo ver. Maritieme tappers in het Lagerhuysch. Komt allen voor een biertje, glaasje fris, bitterballen of loempia's.

 • MBE 114

  De locatie van MBE 114 is bekend! Mocht je het filmpje nog niet hebben gezien, kun je deze hier vinden!

 • IWR

  Van 23 t/m 27 mei vindt het 39e International Waterbike Regatta (IWR) plaats in Zagreb, Kroatië. Dit is een internationale waterfiets race met 400 maritieme studenten vanuit heel europa waar Delft Waterbike Technology dit jaar aan mee doet met een nieuwe waterfiets!

 • Vrouwendiner MAC

  Na het succes van twee jaar geleden, wil de MAC van 114 weer graag een vrouwendiner organiseren! Meer informatie volgt snel, maar zet het vast in je agenda.

 • Maritime Match Day

  Dit jaar zal er op 5 juni weer een Maritime Match Day plaatsvinden in de Aula van de TU Delft. De commissie is druk bezig weer een grote beursvloer te vullen en heeft verschillende bedrijven gevraagd een interessante case voor te bereiden. Meer details zullen snel volgen! 

 • KIVI Lezing: Beauty of the Beast

  Beschrijving van de lezing:

 • Tour de Froude

  Meer informatie volgt...

 • EersteJaarsWeekend

Download onze activiteiten naar je eigen kalender

Download kalender

of voeg de feed zelf toe door gebruik te maken van de volgende URL:

https://froude.nl/activiteiten/feed